Вам знадобиться: 3-4 смачних стиглих помідори 1 огірок 1/2 болгарського перцю (бажано зеленого) 1 солодка червона цибулина 120 г сиру фета 2-3 ст. ложки оливкової олії 20-30 маслин без кісточок чорний мелений перець близько 1 ст. ложки сушеного орегано сіль (краще морська) Примітка: Основними і обов’язковими інгредієнтами цього салату є помідори, фета, цибуля, оливкова олія і орегано, тому якість салату залежить саме від них. Решту інгредієнтів можете додавати на свій розсуд. Спосіб приготування: Помідори наріжте часточками або крупними кубиками. Покладіть в салатницю. Огірок розріжте вдовж навпіл і потім наріжте тонкими скибочками. Додайте до помідорів. Огірок можна заздалегідь повністю очистити або очистити грубо, «по-селянському», залишаючи смужки неочищеної шкірки. Цибулю наріжте кільцями, півкільцями або чвертькільцямі. Все залежить від величини цибулини. Головне, щоб було зручно їсти і щоб виглядало красиво. Покладіть н
...
Читать дальше »
Категория:
Салати
|
Просмотров:
310
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Вам знадобиться: 1 пучок салату «Ромейн» 1 яйце 1 лимон 2-3 скибочки білого хліба без скоринки біля 100 мл оливкової олії біля 1/4 ч. ложки свіжомеленого чорного перцю 5 крапель соусу «Вустешир» (Worcestershire) 1 крупний зубчик часнику близько 30 г сиру «Пармезан» сіль Примітка: Для ситності в салат "Цезар” додають куряче м’ясо і навіть шинку, заправляють його майонезом і кладуть в нього варені яйця замість сирих, а замість салату використовують пекінську капусту. Коротше кажучи, кожен сам собі цезар. Єдине, що в цьому салаті незмінно - це наявність сухариків. Спосіб приготування: Ретельно помийте листя салату і обсушіть його. До використання можна тримати підготовлене листя в холодильнику. Половину зубчика часнику роздушіть часникодушилкою і розітріть з невеликою кількістю соли. Часникову масу додайте в олію і прогрійте все разом на легкому вогні до температури 60-70°С. Охолодіть. Хліб наріжте невеликими кубиками або нал
...
Читать дальше »
Категория:
Салати
|
Просмотров:
312
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
1 пучок салату (можна узяти 2 - 3 різних видів) 3 звичайних помідори або 6-8 помідорів чері 20 маслин без кісточок біля 30 г твердого пікантного сиру (наприклад, пармезану) 2 невеликих булочки 2 ст. ложки олії білий або чорний мелений перець 1 пучок свіжої зелени (зеленої цибулі, петрушки) сіль Для заправки: 1/2 авокадо 1/2 склянки (100 г) сметани 2 - 3 ст. ложки оливкової або іншої салатної олії 1 ст. ложка лимонного соку 1 зубчик часнику 1/2 ч. ложки порошку чилі (за бажанням) 1/2 - 1 ч. ложка цукру (на смак) сіль Спосіб приготування: Для заправки вимийте авокадо, розріжте його навпіл і очистіть одну половинку. Неочищена половина плоду не знадобиться. Наріжте авокадо на шматочки і злегка розімніть м’ялкою. Часник продавіть через часникодавилку. Всі інгредієнти для заправки помістіть в блендер і подрібніть до однорідної маси. Готову заправку потримайте в холодильнику декілька годин, щоб всі смаки і ар
...
Читать дальше »
Категория:
Салати
|
Просмотров:
301
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Склад: Спаржа - 100 г, зелений горошок - 60 г, відварний язик - 50 г, майонез - 20 г, вершки - 20 г, кріп. Приготування: Перемішати нарізану шматочками тушковану спаржу, зелений горошок, нарізаний кубиками, і відварний язик. Майонез, вершки і кріп розтерти і залити цією сумішшю салат.
Категория:
Салати
|
Просмотров:
254
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Склад: М'ясо - 160 г, салат зелений - 40 г, цибуля - 40 г, огірки солоні очищені - 60 г, яблука - 70 г, олія оливкова - 20 г, цукор - 5 г, зелень - 20 г, гірчиця, перець мелений, сіль.
Приготування: Варене м'ясо, салат, цибулю, огірки, яблука нашаткувати, змішати, заправити олією, цукром, перцем, оцтом, гірчицею і сіллю. Укласти в салатник і оформити тими ж продуктами.
Категория:
Салати
|
Просмотров:
300
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Склад: Горілка - 200 г, апельсиновий сік - 1л, базилік, м'ята, петрушка, оливкова олія, варено-морожені креветки - 200 г, салат. Приготування: З горілки, апельсинового соку, невеликої кількості базиліка, м'яти, петрушки і оливкової олії приготувати соус і залити їм креветки. Маринувати не менше трьох годин. Подавати креветки на листі салату.
Категория:
Салати
|
Просмотров:
293
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Склад: 300г варених морських гребінців, 100г варених кальмарів, 100г трепанги, 50г креветок, 2 помідори, 1 свіжий огірок, 3ст ложки маринованих грибів, 3ст ложки майонезу, сіль, перець, зелень. Приготування: Морепродукти порізати соломкою (крім креветок), огірки і гриби кубиками, все заправити майонезом та перцем. Салат викласти гіркою на блюдо, прикрасити кружальцями свіжих помідорів, посипати вареними креветками і прикрасити зеленню.
Категория:
Салати
|
Просмотров:
311
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Склад: 500г стручкової квасолі, 1 жовтий солодкий перець, 3 помідора, 150г бринзи, 2ст ложки винного оцту, 3ст ложки оливкової олії, сіль, перець, чебрець. Приготування: Квасолю відварити. 15хв у підсоленій воді. Перець вимити, очистити і нарізати смужками. Помідори помити і порізати дольками. Змішати оцет з сіллю, олією і перцем, все добре збити. Чебрець вимити, обірвати листочки і додати в заправку. Квасолю зцідити, промити холодною водою, залити заправкою, перемішати, посолити і поперчити. Бринзу порізати кубиками і посипати нею салат.
Категория:
Салати
|
Просмотров:
244
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Склад: 1 пучок зеленої петрушки, 1 головка цибулі, 1 зубок часнику, 3ст ложки олії, 4ст ложки натурального оцету настояного на травах, 1ч ложка гірчиці, щіпка цукру, сіль, перець, 4 головки салатного цикорію, консервовані шампіньйони, 4 помідора. Приготування: петрушку вимити і дрібно посікти. Цибулю нарізати кубиками, часник почавити. Все це викласти в салатницю, заправити олією, оцтом, гірчицею, цукром, посолити і поперчити. Додати шампіньйони. Помідори ошпарити, зняти шкірку і порізати на 8 частинок. Цикорій очистити, порізати на шматочки, вимити й обсушити. Помідори і цикорій додати в салатницю, добре перемішати, додати приправ за смаком і настояти 20 хвилин.
Категория:
Салати
|
Просмотров:
202
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Склад: 1 яйце 1 свіжий огірочок 100г очищених криветок 1 яблуко 1 пекінська капуста лимон зелень майонез маслини для прикраси.
Приготування: У салатницю викласти відварені креветки, Додати нарізану соломкою капусту. Огірок і яблуко порізати кубиками і додати в салатницю. Перемішати, додати рублене варене яйце і заправити майонезом. Перед подачею на стіл салат прикрасити маслинами, шматочком лимона і зеленню.
Категория:
Салати
|
Просмотров:
240
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
| |