Складники: 2 яйця 2 підсмажені тости 50 г твердого сиру 2 ч.л. вершкового масла 2 ст.л. оцту сіль
Приготування: В каструлю налити 2л води, посолити, влити оцет і довести до кипіння. В киплячу воду вибити яйця і варити 3 хвилини. Яйця вийняти шумівкою і викласти на тости. Посипати тертим сиром, полити розтопленим маслом і запекти протягом 3хв в сильно нагрітій духовці.
|
Складники: 2 яйця 1 помідор 2 скибки шинки 1 ч.л. вершкового масла сіль, перець, сушений базилік 2 ст.л. оцту
Приготування: Помідор розрізати навпіл, посолити, поперчити, посипати базиліком і запекти до м'якості (але слідкувати, щоб при запіканні помідори не потріскались). У каструлю налити 2л води, посолити, влити оцет і довести до кипіння. В киплячу воду вибити яйця і варити 3 хвилини. Яйця вийняти шумовкою і викласти на запечені помідори, полити розтопленим маслом, накрити скибочками шинки і покласти в сильно нагріту духовку ще на 2-3 хвилини.
|
Складники: 400 г пшеничного хліба 4 яйця 100 г шинки 1 цибулина 1 ч.л. негострої гірчиці рослинна олія сіль, перець, зелень петрушки
Приготування: З хліба зрізати скоринку, розрізати на 4 брусочка. Гострим ножем вирізати серединку кожного шматочка (не прорізаючи дна), сформувавши хлібні "скляночки". Кожну "скляночку" обсмажити з усіх боків в рослинній олії. Цибулю порізати кубиками, шинку - соломкою, обсмажити разом в олії, додати гірчицю і смажити ще 2-3 хв. На дно кожної "скляночки" покласти по 1 ч.л. обсмаженої начинки, зверху випустити по одному яйцю, посолити, поперчити і запекти у духовці при 200 градусах протягом 10хв. Подавати, виклавши зверху решту начинки і прикрасивши зеленню петрушки.
|
Складники: 4 яйця 200 г копченого бекону 1 ст.л. сметани 2 ст. л. молока 50 г тертого твердого сиру вершкове масло сіль, перець, зелень
Приготування: Білки відділити від жовтків (жовтки не пошкодити!!!). Бекон порізати соломкою. Збити білки з молоком, сметаною, сіллю і перцем, додати тертий сир і бекон. Керамічні формочки змастити вершковим маслом, влити білкову суміш, а зверху викласти по одному жовтку. Запікати при 170 градусах протягом 5хв. Подавати, притрусивши січеною зеленню.
|
Складники: На 1 порцію: 2 сосиски 2 яйця 1 ст.л. вершкового масла сіль, перець, зелень.
Приготування: Сосиски розрізати повздовж, але не до кінця. Розрізані кінчики вивернути і с кріпити зубочисткою, склавши у формі серця. Обсмажувати у вершковому маслі, поки сердечка не зарум'яняится з обох боків, а тоді вибити в центр кожного яйце, посолити, поперчити і підсмажити з обох боків. Готову яєшню притрусити зеленню.
|
Складники: 5 яєць 5 ст.л. мінеральної води з газом 100 г шинки 100 г тертого твердого сиру сіль, перець, зелень рослинна олія
Приготування: Яйця збити з мінеральною водою, посолити і поперчити. На розігріту сковорідку налити 2 ст.л. олії і вилити яєчну суміш. Коли омлет затягнеться, викласти шинку, сир і половину зелені і загорнути у вигляді рулета. Окремо обсмажити решта зелені на олії. Коли зелень зм'якне викласти поверх яєчний рулет і обсмажити з усіх боків, порізати на шматочки і подавати зі свіжими овочами.
|
Складники: 6 яєць 100 г твердого сиру 300 г копченого лосося 2 ст. л. майонезу 2 шт цибулі-порею сіль, перець вершкове масло
Приготування: У яєць відділити білки від жовтків, жовтки розтерти з сіллю, перцем і маонезом, білки збити на круту піну з дрібкою солі і обережно перемішати з жовтками і кубиками копченого лосося. На вершковому маслі підсмажити до прозорості кільця цибулі-порею (білої частини), влити яєчну суміш і потримати на вогні 3-4 хвилини (на маленькому вогні). Посипати тертим твердим сиром і переставити в духовку, запікати до рум'яної шкірочки. Подавати, посипавши зеленню.
|
Складники: 6 яєць 300 г макарон 4 помідора 2 сосиски 100 г моцарели рослинна олія сіль, перець, зелень
Приготування: Яйця збити з сіллю і вилити на розігріту сковорідку з 2 ст.л. олії, обсмажити омлет. Макарони відварити до готовності у підсоленій воді. Сосиски і моцарелу порізати кружальцями, помідори - шматочками, зелень посікти. Змішати разом макарони, сосиски, зелень, все поперчити. На змащений лист викласти омлет, зверху - макарони, покрити все шматочками помідор і моцарели. Запікати при 220 градусах 10-15хв.
|
Складники: 4 яйця 75 мл молока 100 г твердого сиру 1 зубчик часнику сіль, перець, зелень 2 ст.л. вершкового масла
Приготування: В яйцях відділити білки від жовтків. Білки збити на піну з сіллю. Жовтки збити з молоком і перцем, додати білкову піну і обережно перемішати. Сир натерти на крупній тертці, зелень і часник мілко посікти. В омлетну суміш додати сир, зелень і часник і все обсмажити у вершковому маслі.
|
Складники: 0,5 кг філе хека 5 яєць 100 мл молока 2 ст.л. борошна сіль, перець, зелень, рослинна олія
Приготування: Філе хека порізати мілко, посолити і посипати борошном. Обсмажити в олії до золотистого кольору. Яйця збити з молоком, додати зелень, посолити, поперчити. Залити яєчною сумішшю рибу і смажити, поки омлет не загусне.
| |