Главная »
Берете ту кількість розчинної кави, яку звичайно витрачаєте на чашку, і заливаєте мінеральною газованою водою. Природно, п'єте холодним, можна додати лід. Дуже добре освіжає в спеку.
|
Щоб приготувати каву по цьому рецепту Вам знадобиться міксер, а також:
1 кава 2 вино 3 цукор 4 кориця 5 цедра лимона й апельсина. Змішайте 200 мл холодної звареної кави із двома столовими ложками вина або портвейну й половиною чайної ложки цукру. Суміш збивайте до отримання однорідної маси. Потім додайте в збиту суміш корицю, подрібнену цедру лимона й апельсина і збийте ще раз. Подавайте напій у високих келихах для чаю або у фужерах для вина. |
Для приготування цього рецепту Вам знадобляться:
- 4 чайні ложки добре змеленої кави - 1/4 столової ложки молока - 1 яєчний жовток - 1 чайна ложка згущеного молока - 1 столова ложка цукру - небагато коньяку - вершки Залийте каву чашкою киплячого молока. Потримайте під кришкою 5 хвилин на слабкому вогні. Після охолодження процідіть і збийте з вершками, яєчним жовтком, згущеним молоком і цукром. Готовий напій остудіть в холодильнику. Подавайте каву в склянках, додавши небагато коньяку. |
На 16 порцій Вам знадобляться:
– 150 г кавових зерен – 50 г горіха пекан – 15-20 мл екстракту апельсина Смажте горіхи пекан на листі в духовці при температурі 160°С на протязі 10 хвилин. Можна присмажити горіхи й на сковороді, але в цьому випадку їх треба постійно помішувати й стежити, щоб вони не пересмажились. Потім змішайте кавові зерна з горіхами. Вам залишається тільки змолоти їх. Заваріть каву, як звичайно, з розрахунку 1 столова ложка з верхом кавово-горіхової суміші на 140-грамову чашку кави. На той момент, коли будете заливати суміш гарячою водою, додайте екстракт апельсину - приблизно 1 мл на чашку напою. Напій треба готувати трохи довше, ніж звичайну каву - щоб вода проникнула в частки горіха. Цей рецепт відмінно підходить для приготування кави у фільтраційній кавоварці, у френч-пресі, у турці, але не в еспрессо-машині. |
Для приготування цього рецепту Вам будуть потрібні:
- чорна кава - 14г; - вода - 125г; - лимон - 1/2 шт.; - мед - 10г. Зварити чорну каву. Процідивши, рідину розмішати з лимонним соком і медом, розлити в підігріті чашки й відразу подати до столу. |
Для приготування кави по цьому рецепту Вам знадобиться:
- одна подвійна чоpна кава (12 г.) - одне яйце - одна столова ложка ванільного цукру - одна столова ложка збитих вершків і мелена кава (для прикраси). Перемішайте - вручну або в міксері - усі компоненти. Суміш вилийте в чашку і прикрасьте збитими вершками. Звеpху посипте меленою кавою. |
На 4 порції кави по цьому рецепту Вам знадобиться:
- 50 г натуральної кави - 4 склянки води - 80 г цукру - 4 чайні ложки сметани Засипте в кавник мелену каву, налийте води й поставте на вогонь. Як тільки кава почне підніматися, зніміть із вогню й дайте напою настоятися. У чашку спочатку покладіть 1 чайну ложку сметани, додайте цукор, розмішайте і обережно влийте каву. Трохи почекайте і подавайте. Приємного апетиту! |
Для приготування кави «leche-leche» Вам буде потрібно:
- кава - згущене молоко - лікер - цедра лимона - молоко - кориця. Налийте в чашку згущене молоко, додайте туди лікер, молоко й свіжозварену каву. Посипте зверху корицею. Таку каву подають і п'ють на всіх островах Канарського архіпелагу. |
Для приготування двох порцій кави «AU LAIT» Вам знадобиться:
- 0,5 склянки молока - 0,5 склянки молока й вершків - 6 стручків кардамону - 1 чашка охолодженої міцної кави У каструлі змішайте молоко, молоко з вершками, цукор, кардамон. Доведіть до кипіння. Готуйте, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Остудіть. Процідіть суміш через дрібне ситечко в невеликий глечик, додайте каву і остудіть напій, накривши кришкою, протягом 20 хв. Каву подайте в келихах, наповнених льодом. |
Для приготування однієї порції кави «Амарето» Вам знадобиться:
- очищений мигдаль - колумбійська кава - кава італійського обсмаження Покладіть мигдальні горішки на лист і присмажуйте протягом 10 хвилин, поки вони не стануть коричневого кольору. Ретельно перемішайте їх з кавовими зернами і змеліть відповідно до інструкції вашої кавоварки. Зваріть каву з розрахунку - 1 ст. ложка приготовленої суміші на 140-грамову чашку води. Покладіть суміш у кавовий фільтр. До киплячої води додайте 0,5 ч. ложки мигдального екстракту (на 8-12 чашок кави). Далі заварюйте каву як звичайно. |