Главная » 2012 Август 29 » «Цезар»
20:54 «Цезар» | |
Вам знадобиться: 1 пучок салату «Ромейн» 1 яйце 1 лимон 2-3 скибочки білого хліба без скоринки біля 100 мл оливкової олії біля 1/4 ч. ложки свіжомеленого чорного перцю 5 крапель соусу «Вустешир» (Worcestershire) 1 крупний зубчик часнику близько 30 г сиру «Пармезан» сіль Примітка: Для ситності в салат "Цезар” додають куряче м’ясо і навіть шинку, заправляють його майонезом і кладуть в нього варені яйця замість сирих, а замість салату використовують пекінську капусту. Коротше кажучи, кожен сам собі цезар. Єдине, що в цьому салаті незмінно - це наявність сухариків. Спосіб приготування: Ретельно помийте листя салату і обсушіть його. До використання можна тримати підготовлене листя в холодильнику. Половину зубчика часнику роздушіть часникодушилкою і розітріть з невеликою кількістю соли. Часникову масу додайте в олію і прогрійте все разом на легкому вогні до температури 60-70°С. Охолодіть. Хліб наріжте невеликими кубиками або наламайте шматочками. Свіжий хліб простіше саме рвати на шматочки, а грінки з нього виходять більш хрусткими, ніж з черствого. Хлібні шматочки підсушіть в духовці на невеликому вогні до рум’яності, періодично помішуючи. Підрум’янені грінки збризніть часниковим маслом, а при бажанні посоліть і поперчіть. Відправте ще на пару хвилин в духовку. Охолодіть. Яйце опустіть в киплячу воду на 1 хвилину, потім вийміть і охолодіть. Сир натріть на тертці. Салатницю натріть зсередини шматочком часнику, що залишився. Листя салату порвіть в салатницю крупними шматочками. Посоліть, поперчіть, збризніть часниковим маслом, перемішайте. Розбийте в салатницю яйце, перемішайте. Накапайте в салат востеширський соус. Додайте лимонний сік на смак, перемішайте. Додайте тертий пармезан і грінки, знову струсіть салат і негайно подавайте до столу, щоб грінки не розмокнули. | |
|
Всего комментариев: 0 | |