Складники: 25 шампіньйонів середнього розміру 200 г твердого сиру 2 яйця 100 г панірувальних сухарів 2 ст.л. лимонного соку вершкове мало сіль, перець
Приготування: Шампіньйони помити, зняти з шапочок плівку і відділити ніжки. Шапочки скропити лимонним соком. Сир натерти на дрібній тертці, яйця збити з сіллю і перцем. Шапочки шампіньйонів вмочити у яйце, густо запанірувати у сухарях і наповнити тертим сиром. Викласти нафаршировані шампіньйони на змащений маслом лист сиром догори і випікати при 180 градусах до появи рум'яної сирної шкірочки.
|
Складники: Для тіста: 1 скл. борошна 20 г дріжджів 1 яйце + 1 жовток 1 ч.л. цукру 0,5 скл теплого молока 3 ст.л. рослинної олії дрібка солі Для начинки: 0,5 кг капусти 750 г шампіньонів 1 цибулина 2 - яйця 2 ст.л. - рослинної олії сіль, перець Приготування: Дріжджі розчинити в теплому молоці, додати цукор і залишити розчин у теплі. Коли опара підіде, вибити яйце, всипати сіль і борошно і замісити тісто. Вимішувати слід, поки тісто не почне відлипати від рук, після чого додати олію і знову замісити. Приготувати начинку: цибулю порізати кубиками, обсмажити в олії до золотистого кольору і обсмажувати овочі разо до м'якості. Шампіньйон почистити, порізати шматочкаи і теж обсмажити. Змішати разом овочі, гриби, яйця, посолити і поперчити начинку. Тісто розкачати в пласт завтовшки 1см, рівномірно покрити начинкою, згорнути у вигляді рулета і порізати поперек шматочками довжиною близько 3см. Викласти рулетики на змащений маслом лист і залишити в
...
Читать дальше »
|
Складники: 0,5 кг лисичок 1 цибулина 250 г шпікачок 100 мл бульйону 50 мл білого сухого вина 50 г тертого твердого сиру рослинна олія сіль, перець, зелень петрушки
Приготування: Гриби помити і розрізати навпіл (якщо лисички лрібні, то залишити їх цілими). Цибулю порізати кубиками. Обсмажити гриби з цибулею в олії протягом 15хв. Шпікачки порізати соломкою, петрушку дрібно посікти, додати все до грибів, влити бульйон і тушкувати 15хв, влити вино, додати сир, посолити, поперчити, проварити ще 5хв і зняти з вогню, подавати з відварним рисом.
|
Складники: 100 г сушених грибів (найкраще білих) 2 цибулини 1 ст.л. борошна 3 ст. л. рослинної олії або вершкового масла 3 ст.л. сметани сіль, перець
Приготування: Гриби вимочити у холодній воді протягом 2-3 годин, помити, залити свіжою водою і варити протгом 25-30 хв, вистудити, відцідити (якщо відвар з білих грибів, то його не виливати) і порізати скибочками. Цибулю порізати кубиками і обсмажити у рослинній олії або вершковому маслі до золотистого кольору, додати гриби і продовжувати смажити протягом 5-7 хвилин. Посолити, поперчити, посипати борошном, посмажити ще 2-3 хвилини і додати сметану. Ретельно розмішати і влити грибовий відвар (якщо не використовуэте відвар, тоді заливаємо холодною кип'яченою водою). Вливати обережно, ретельно розмішуючи. Якщо відвару надто мало, то долити холодної кип'яченої води. (Загалом потрібно використати 500 мл рідини). Довести до кипіння і прокип'ятити на маленькому вогні протягом 3-4 хвилин.
|
Складники: 100 г сушених грибів (найкраще білих) 2 цибулини 1 ст.л. борошна 3 ст. л. рослинної олії або вершкового масла сіль, перець, мелений коріандр, майоран. Приготування: Гриби вимочити у холодній воді протягом 2-3 годин, помити, залити свіжою водою і варити протгом 25-30 хв, вистудити, відцідити (якщо відвар з білих грибів, то його не виливати) і порізати скибочками. Цибулю порізати кубиками і обсмажити у рослинній олії до золотистого кольору, додати гриби і продовжувати смажити протягом 5-7 хвилин. Посолити, поперчити, посипати борошном, посмажити ще 2-3 хвилини і влити грибовий відвар (якщо не використовуэте відвар, тоді заливаємо холодною кип'яченою водою). Вливати обережно, ретельно розмішуючи. Якщо відвару надто мало, то долити холодної кип'яченої води. (Загалом потрібно використати 500 мл рідини). Довести до кипіння і прокип'ятити на маленькому вогні протягом 3-4 хвилин. Примітки: Таку підливу готують традиційно під час посту. Звичайно пі
...
Читать дальше »
|
Складники: 400 г картоплі 500 г грибів 3 яйця 1 жовток 600 мл молока 80 г борошна 100 г твердого сиру 3 ст.л. вершкового масла сіль, перець, зелень, рослинна олія Приготування: Картполю відварити у мундирі і протерти крізь сито, охолодити, додати збиті яйця, 50 г борошна, 150 мл теплого молока, сіль і перець. Все ретельно збити міксером і залишити в холодильнику на 15хв. Сковорідку розігріти і змастити олією. З картопляного тіста спекти млинці. Гриби перебрати, промити, відварити протягом 30 хв у підсоленій воді і відцідити. Приготувати соус: борошно обсмажити у вершковому маслі і, неперервно помішуючи, влити холодне молоко, продовжуючи помішувати, ввести жовток і натертий на мілкій тертці твердий сир, посолити, поперчити. В соус додати гриби, прогріти протягом 2-3 хв і вистудити. На вистелений папером для випічки і змащений олією лист викласти млинці, змащуючи кожен грибним соусом, зверху пиріг накрити фольгою і запікати при 180 градусах протягом 2
...
Читать дальше »
|
Складники: 1 кг грибів (білих або підберезовиків) 300 г хлібних крихт 2 яйця 2 ст. л. молока 100 г тертого твердого сиру 2 ст.л. вершкового масла 1 цибулина сіль, перець, зелень петрушки, рослинна олія
Приготування: Гриби почистити, помити, відварити у підсоленій воді (близько 30хв), відцідити і охолодити. Залишити 5-6 грибів цілими, а решту подрібнити. Цибулю дрібно порізати і обсмажити в олії (2 ст.л.), додати гриби і смажити ще 2-3хв. Охолодити грибову масу, а потім додати хлібні крихти, яйця, розм'якшене масло, молоко, січену зелень петрушки, сіль і перець, все старанно перемішати. Форму для випікання злегка змастити олією і вистелити смужками бекону. На середину беконового пласту викласти вздовж половину грибної начинки, зверху цілі гриби і покрити рештою грибного фаршу. Накрити начинку з обох сторін краями беконового пласта і сформувати хлібець. Випікати при температурі 170 градусів 30-35хв.
|
Складники: 500 г шампіньйонів 300 г черствого пшеничного хліба 2 ст.л. вершкового масла 2 ст. л. панірувальних сухарів 150 г сметани 2 яйця 100 г твердого сиру сіль, перець, дрібка меленого коріандру, сушений майоран
Приготування: Гриби помити, відварити у воді, відцідити і порізати дрібною соломкою. Відділити стільки відвару з шампіньйонів, щоб він покрив гриби, додати у нього сметану, сухарі і порізані гриби. Масу з грибів з сухарями посолити, поперчити, додати коріандр і майоран і варити на водяній бані протягом 30 хв. Хліб порізати скибочками і обсмажити в маслі. Яйця збити з сіллю, додати тертий сир і старанно перемішати. Форму для запікання змастити маслом, посипати сухарями, викласти грибну масу, покрити скибочками обсмаженого хліба і залити яєчно-сирною сумішшю. Запікати при 180 градусах до золотистої шкірочки.
|
Складники: 300 г відвареного курячого м\'яса 400 г шампіньонів 1 цибулина 2 ст. л. вершкового масла 1 ст.л. борошна 150 мл молока 2 ст.л. сметани 100 г твердого сиру сіль, перець
Приготування: Цибулю порізати тонкою соломкою (чверть кільцями) і обсмажити в 1 ст.л. масла, додати порізані дрібною соломкою гриби і продовжувати смажити, наприкінці додати курятину (теж дрібно порізану) і все разом прогріти, посолити, поперчити. Приготувати соус: борошно обсмажити в 1 ст.л. масла до кремового кольору, влити молоко і старанно розмішати, щоб не було грудочок. Неперервно помішуючи, довести до кипіння, додати сметану, сіль і знову довести до кипіння. В кокотниці (формочки для жульєну) викласти гриби з м'ясом, залити соусом і посипати тертим твердим сиром. Запікати в духовці при 170 градусах до золотистої шкірочки.
Примітки: Сир можна додавати прямо в гарячий соус, тоді посипати зверху кожну порцію не потрібно.
|
Для млинців вам знадобиться: 180 г (4 найповніших ст. ложки) борошна 1яйце + 1 яєчний жовток 1 ст. ложка соняшникової олії 30 г вершкового масла 150 мл молока 150 мл газованої столової води 1/2 ч. ложки соли 1 ст. ложка цукру Примітка: газовану воду можна замінити негазованою, але молоко для млинців завжди краще розводити навпіл водою, тоді тісто виходить більш легким. Яйце надає тісту еластичність, а додатковий жовток додає пористості. Для начинки: 500 г свіжих грибів 300 г сметани 30 г вершкового масла 1 цибулина 1 зубчик часнику (за бажанням) чорний мелений перець невеликий пучок зеленої цибулі 4 ст. ложки олії сіль Примітка: Якщо ви використовуєте лісові гриби, спочатку відваріть їх в підсоленій воді до готовності, а потім готуйте за рецептом. Спосіб приготування: Приготуйте млинці так само, як в рецепті млинців з сирною начинкою. Для начинки наріжте цибулину дрібними кубиками,
...
Читать дальше »
| |