Складники: 1 кг яловичини 5 цибулин 2 морквини 2 кореня селери 4 скибки чорного хліба 200 г бекону 3 ст.л. борошна 3 скл бульйону 1 скл сметани рослинна олія
Приготування: М'ясо порізати пластинами, запанірувати в борошні і обсмажити в олії до хрусткої шкірочки, посолити і поперчити. Цибулю порізати півкільцями, моркву і корінь селери - соломкою, хліб кубиками. Змішати хліб і овочі, посолити, поперчити. Дно кожного горщика вистелити пластинками бекону, потім викласти складники в такому порядку: м'ясо-хліб з овочами-м'ясо-хліб з овочами. Додати по 1 лавровому листу і залити бульйоном так, щоб рідина закрила 2-й прошарок м'яса. Закрити горщики кришками або заліпити тістом і тушкувати в духовці протягом 2 годин. (Горщики класти в холодну духовку). Через 2 години, горщики відкрити додати сметану і тушкувати страву ще 20 хв, але вже у відкритих горщиках. Подати, притрусивши зеленню.
|
Складники: 1 кг телятини 3 цибулини 10 яєць 2/3 скл молока 100 г вершкового масла сіль, перець, сушений майоран
Приготування: М'ясо порізати невеликими шматочками і обсмажувати в маслі, поки весь сік не випарується, додати порізану кубиками цибулю і смажити все, поки цибуля не зазолотиться. Посолити, поперчити, посипати майораном і розкласти в горщики (горщики попередньо змастити маслом). Яйця збити з молоком, посолити і залити цією сумішшю м'ясо. Запікати страву в духовці при температурі 170-180 градусів, поки омлет повністю не пропечеться. (Горщики класти в холодну духовку)
|
Складники: На 6 горщиків: 6 картоплин 2 морквини 1 цибулина 6 зубчиків часнику 1 банка чорних маслин без кісточок 0,5 банки консервованої кукурудзи 6 маринованих огірочків 150 г маринованих шампіньйонів 400 г вареної ковбаси 400 г копченої шинки 1 лимон сіль, перець, зелень
Приготування: Картоплю, моркву і цибулю порізати кубиками. Ковбасу і шинку - соломкою, огірочки і лимон - кружальцями, часник - пластинками. Покласти овочі і м'ясо в горщики, додати оливки, грибочки, кукурудзу, лимон і часник. Залити маринадами з-під оливок і маслин, посолити, поперчити, додати часник і лимонні кружальця. Долити води. Посолити, поперчити і готувати у духовці протягом 50-60 хвилин при 190-200 градусах. Подавати густо посипавши зеленню.
|
Складники: 1 - 1,2 кг нежирної свинини 12 картоплин середнього розміру 1 кг лісових грибів 2 цибулини 1 скл сметани 2 - 2,5 скл бульйону 1 ст.л. борошна сіль, перець, рослинна олія
Приготування: Гриби почистити, помити, порізати на шматочки, відварити у підсоленій воді протягом 25-30хв і відцідити. Свинину порізати кубиками зі стороною 3,5 - 4 см, картоплю також кубиками, але дрібнішими. Обсмажити м'ясо на олії до появи рум'яної шкірочки. Приготувати соус: порізану кубиками цибулю обсмажити до прозорості в олії, додати борошно і смажити разом 1-2хв, неперервно помішуючи, додати сметану і бульйон, посолити, поперчити соус і довести до кипіння. На дно горщиків викласти м'ясо, зверху картоплю, покрити все грибами і залити соусом. Горщики закрити покришками, покласти у холодну духовку і тушкувати страву протягом 35-40 хв, зняти покришки і готувати ще 30хв.
|
Складники: 1 скл перлової крупи 3 скл води 2 ст.л. масла сіль
Приготування: Крупу перебрати, промити, залити водою (довільною кількістю), довести до кипіння і відцідити крізь сито. 3 скл води, вказані у складниках цього рецепту, довести до кипіння і перелити в глиняний горщик, посолити, додати підготовлену крупу і масло, закрити покришкою. Готувати у духовці протягом 20хв при температурі 2300, а потім ще 1год20хв при темепратурі 1700.
|
Складники: На 6 горщиків: 800 г філе хека 4 цибулини 4 скибочки батону 700 г картоплі 12 ч.л. вершкового масла 3 скл води або овочевого бульйону 0,5 кг помідорів без шкірки сіль, перець, сушений базилік - панірувальні сухарі - рослинна олія - сіль, перець, зелень Для тіста: 0,5 кг борошна 2 яйця 75 г води Приготування: Батон замочити у воді, а потім разом з рибою і 1 цибулиною змолоти на м'ясорубці, посолити, поперчити, сформувати кульки, запанірувати в сухарях і обсмажити в олії до золотистого кольору. Решту цибулі порізати кубиками, обсмажити в олії до золотистого кольору, додати скибочки помідорів і тушкувати на маленькому вогні 8-10 хв, посолити, поперчити і посипати сушеним базиліком. Почищену картоплю порізати кружальцями і посолити. На дно кожного горщика викласти по 1 ч.л. вершкового масла, потім - рибні кульки, кульки полити томатним соусом, а зверху викласти картоплю. Додати по 0,5 скл підсоленої води або бульйону, викласти
...
Читать дальше »
|
Складники: На 6 горщиків: 1,4 кг філе білої риби 150 г борошна 400 г сметани 400 мл бульйону 1 кг картоплі 300 г шампіньонів 2 ст.л. вершкового масла рослинна олія 1 головка часнику сіль, перець, зелень
Приготування: Рибу порізати шматочками, посолити, запанірувати в борошні і обсмажити в олії. Цибулю порізати кубиками, гриби шматочками і обсмажити в маслі. Горщики натерти зсередини вичавленим часником. Картоплю порізати кубиками, викласти в горщики, покрити смаженими грибами. Зверху викласти шматки риби. Сметану змішати з бульйоном, посолити, поперчити і залити суміш в горщики. Тушкувати при 160 градусах 45-50 хв, від часу, коли прогріється духовка. Горщики класти в холодну духовку.
Примітки: Можна посипати страву тертим сиром і запікати до рум'яної шкірочки.
|
Складники: 600 г баранини 6 картоплин 4 невеликі цибулини 200 г стручкової квасолі 1 баклажан 2 помідора сіль, перець, зелень петрушки і селери
Приготування: М'ясо і картоплю порізати кубиками, цибулю - пікільцями, квасолю - шматочками, помідори кружальцями. Баклажани також порізати кружальцями і посипати сіллю. Через 20 хв баклажани промити і обсушити. Цибулю змішати з м'ясом і викласти на дно горщиків. Зверху покласти картоплю, квасолю і баклажани, все поперчити. Залити овочі з м'ясом підсоленою водою так, щоб вона лише покрила овочі. Горщики покласти у холодну духовку і тушкувати страву близько години. Дожати помідори і тушкувати все разом ще 30 хв, подавати, притрусивши зеленню.
|
Складники: 0,5 кг помідор 3 баклажани 2 болгарських перця 2 цибулини 4 яблука 4 зубчики часнику сіль, перець, зелень рослинна олія
Приготування: Баклажани порізати кружальцями, посолити, залишити на 10хв, після чого промити, обсушити і порізати кубиками разом з болгарським перцем і цибулею. Яблука і помідори порізати скибочками. Цибулю обсмажити в олії до золотистого кольору, додати баклажани і перець і смажити разом до готовності, посолити і поперчити суміш. Розкласти тушковані овочі у горщики, покрити їх зверху скибочками яблук і помідор, притрусити січеною зеленню і вичавленим часником, злегка посолити і поперчити. Горщики закрити покришками, покласти у холодну духовку і тушкувати страву протягом 35-40 хв
|
Складники: На 6 горщиків: 1,5 кг картоплі 12 мисливських ковбасок 3 цибулини 450 г шампіньонів 1 скл сметани 1 скл бульйону 1 ч.л. солодкої паприки сіль, перець, рослинна олія, зелень
Приготування: Картоплю порізати кубиками і злегка обсмажити в олії. Окремо обсмажити кубики цибулі з грибами. На дно горщиків викласти гриби з цибулею, потім - шматочки мисливських ковбасок, зверху - картполю. Сметану змішати з бульйоном, посолити, поперчити і залити суміш у горщики. Тушкувати в духовці при 150 градусах близько години. (Горщики класти в холодну духовку). Перед подачею посипати січеною зеленню.
| |