Главная » 2012 Август 29 » з авокадо
20:52 з авокадо | |
1 пучок салату (можна узяти 2 - 3 різних видів) 3 звичайних помідори або 6-8 помідорів чері 20 маслин без кісточок біля 30 г твердого пікантного сиру (наприклад, пармезану) 2 невеликих булочки 2 ст. ложки олії білий або чорний мелений перець 1 пучок свіжої зелени (зеленої цибулі, петрушки) сіль Для заправки: 1/2 авокадо 1/2 склянки (100 г) сметани 2 - 3 ст. ложки оливкової або іншої салатної олії 1 ст. ложка лимонного соку 1 зубчик часнику 1/2 ч. ложки порошку чилі (за бажанням) 1/2 - 1 ч. ложка цукру (на смак) сіль Спосіб приготування: Для заправки вимийте авокадо, розріжте його навпіл і очистіть одну половинку. Неочищена половина плоду не знадобиться. Наріжте авокадо на шматочки і злегка розімніть м’ялкою. Часник продавіть через часникодавилку. Всі інгредієнти для заправки помістіть в блендер і подрібніть до однорідної маси. Готову заправку потримайте в холодильнику декілька годин, щоб всі смаки і аромати краще змішалися. Для приготування сухарів наламайте булочки на невеликі шматочки. Посоліть хлібні шматочки (за бажанням), збризніть 2 ст. ложками олії, поперчіть і підсушіть в розігрітій до 200°С духовці до золотавого кольору. Ретельно вимийте листя салату і дайте воді повністю стекти. Маслини наріжте кільцями, а помідори часточками. Листя салату порвіть в салатницю, додайте нарізані маслини, помідори і злегка подрібнену зелень. Злегка посоліть. Додайте в салатницю заправку і перемішайте. Розкладіть салат по тарілках, кожну порцію посипте тонкими пластинками сиру і сухарями. | |
|
Всего комментариев: 0 | |