Складники: 0,5 кг кисломолочного сиру 3 - 4 ст.л. борошна 2 - 3 ст.л. цукру 1 пакетик ванільного цукру 3 ст.л. родзинок 1 яйце дрібка солі, рослинна олія для обсмажування
Приготування: Сир протерти крізь сито, додати просіяне борошно, збите яйце, сіль, цукор і ванільний цукор і замісити тісто, наприкінці додати промиті і просушені родзинки і ще раз замісити. Сформувати з тіста кулю, загорнути у харчову плівку і залишити в холодильнику на 30хв. З охолодженого тіста сформувати кружальця товщиною 2-3см, запанірувати їх у борошні і обсмажити в олії до золотистого кольору. Подавати зі сметаною або джемом.
|
Складники: 1 кг кисломолочного сиру 100 г тертого чорного шоколаду 150 г цукру 1 скл вершків (30% жирності) 100 г вершкового масла січений мигдаль
Приготування: Сир протерти крізь густе сито, додати розм'якшене масло, цукор і шоколад і вимішувати, поки суміш не стане однорідною. Вершки збити на густу піну, додати до сиру і обережно вимішати зверху вниз. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 24 годин. Паску викласти на тарілку і оздобити січеним мигдалем.
|
Складники: 1 л вершків 10 яєць 4 скл сметани 0,5 скл цукру-пудри 100 г січених горіхів 100 г ізюму 100 г цукатів ванілін, лимонна цедра
Приготування: Яйця збити зі сметаною, влити вершки і, неперервно помішуючи, прогрівати, поки суміш не почне звертатися. Сито застелити кількома шарами марлі і процідити суміш, потім додати цукор, цукати, промитий ізюм, горіхи, все старанно вимішати і покласти під прес на добу (можна і на 1,5).
|
Складники: 200 г густої сметани 100 г цукру 150 г вершкового масла 2 яйця 1 кг кисломолочного сиру ванільний цукор, ізюм
Приготування: Сир протерти крізь сито і змішати з цукром. Масло розтерти з 1 яйцем і сметаною, на повільному вогні довести до кипіння. Гарячу суміш влити в сир з цукром і старанно все розтерти. Вистудити і додати 1 яйце, ізюм і ванільний цукор, все ще раз розмішати. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 1-2 дні. Паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.
|
Складники: 1 кг кисломолочного сиру 4 жовтки 1 скл. цукру-пудри 0,5 скл. вершків 150 г вершкового масла 2 пакетика ванільного цукру 200 - 300 г цукатів
Приготування: Цукати подрібнити. Жовтки розтерти з цукром на водяній бані. Сир двічі протерти крізь густе сито, додати розм'якшене масло, жовтки, ванільний цукор і ретельно розтерти все разом. Влити вершки, всипати цукати (залишити трохи цукатів для оздоблення) і ретельно перемішати. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Паску викласти на тарілку і оздобити рештою цукатів.
|
Складники: 1,5 кг кисломолочного сиру 200 г вершкового масла 3 скл цукру 9 жовтків 1 скл густої сметани 100 г родзинок 100 г смаженого мигдалю 0,5 лимона цукати для оздоблення
Приготування: Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром до утворення пухкої маси, по одному додаючи жовтки. Сир двічі протерти крізь сито і старанно змішати з масляно-жовтковою сумішшю. Родзинки промити і обсушити, мигдаль подрібнити, лимонну цедру натерти на мілкій тертці і все додати у сирну масу. Сметану збити і ввести в суміш. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Готову паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.
|
Складники: 1 кг кисломолочного сиру 100 г цукру 4 ст.л. меду 8 круто зварених жовтків 150 г вершкового масла 150 г густої сметани цукати
Приготування: Сир протерти крізь сито і вимішати зі сметаною. Жовтки розтерти з цукром, маслом і медом до утворення однорідної пухкої маси. Яєчну суміш потроху додавати до сиру зі сметаною ретельно розтираючи. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.
|
Складники: 1 кг кисломолочного сиру 150 г цукру 150 г вершкового масла 1 жовток 100 г вершків (30% жирності) ванільний цукор, ізюм
Приготування: Сир протерти крізь густе сито, додати розм'якшене масло, цукор, жовток, ванільний цукор і ретельно розтерти все разом. Влити вершки, всипати ізюм і ще раз вимішати. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.
|
Складники: 500 г кисломолочного сиру 12 жовтків із зварених круто яєць 400 г цукру 400 г вершкового масла ванільний цукор, ізюм
Приготування: Жовтки і сир протерти крізь густе сито, додати розм'якшене масло, цукор, ванільний цукор і ретельно розтерти все разом. Всипати ізюм і все вимішати. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.
|
Складники: 250 г кисломолочного сиру 1 цвітна капуста (масою близько 400 г) 3 картоплини 4 яйця 5 ст.л. сметани 200 г молока 100 г твердого сиру 1 ст.л. вершкового масла 1 ст.л. манної крупи сіль, перець, сушений майоран
Приготування: Картоплю відварити, капусту розібрати на суцвіття, залити водою і теж відварити (10-12 хв). З картоплі, капусти і молока приготувати пюре. В готове овочеве пюре додати збиті яйця, сметану, протертий крізь сито кисломолочний сир і майоран, посолити, поперчити і ретельно вимішати. Форму змастити маслом, посипати манкою, викласти сирну масу, посипати тертим твердим сиром і запікати при 170 градусах близько години.
| |