Складники: 400 г спагеті 2 ст.л. вершкового масла 1 цибулина 1 ст.л. борошна 1 скл води або овочевого бульйону 500 г помідорів без шкірки 200 г шинки 300 г шампіньйонів по 0,5 ч.л. сушених базиліку і орегано сіль, перець, оливкова олія, зелень
Приготування: Цибулю дрібно посікти і обсмажити у вершковому маслі до золотистого кольору. Посипати борошном, смажити все разом ще кілька хвилин, неперервно помішуючи, влити воду або бульйон, додати скибочки помідорів без шкірки, посолити, поперчити, всипати сушені трави і варити соус протягом 10-12 хв. Шампіньйони помити, зняти шкірку з шапочок, порізати разом з шинкою крупною соломкою і додати в соус, варити ще 10хв. Відварити спагеті у великій кількості підсоленої води, додавши 1 ст.л. олії, відцідити, додати до соусу, перемішати. Подавати, прикрасивши гілочками свіжої петрушки або базиліку.
|
Складники: 300 г спагеті 3 зубчики часнику 5 - 6 помідор без шкірки 2 ст. л. майонезу 2 - 3 ст.л. оливкової олії 100 г плавленого сиру сіль, перець, базилік, зелена цибуля
Приготування: Часник крупно посікти і обсмажити в 2 ст.л. оливкової олії до прозорості, додати шматочки помідорів і тушкувати близько 10хв, додати майонез і натертий на тертці плавлений сир і варити протягом 1хв. Зелену цибулю дрібно посікти і додати в соус, посолити, поперчити і відразу зняти з вогню. Відварити спагеті у великій кількості підсоленої води, додавши 1 ст.л. олії, відцідити, додати до соусу, перемішати. Подавати, прикрасивши листочками базиліку.
|
Складники: 400 г спагеті 400 г шампіньйонів 200 г шпинату 1 цибулина 2 зубчики часнику сіль, перець, оливкова олія, зелень
Приготування: В оливковій олії підрум'янити часник, вийняти його і обсмажити цибулю до прозорості, додати скибочки почищених шампіньйонів і смажити до готовності. Шпинат промити порізати і додати до грибів, потушкувати все разом, посолити, поперчити. Спагеті відварити у підсоленій воді, процідити, додати до грибів зі шпинатом, прогріти, притрусити січеною зеленню і подавати.
|
Складники: 500 г спагеті 500 г телячого фаршу 2 скибки батону 1 яйце 2 цибулини 5 помідорів без шкірки (або 0,5 л томатного соку) 1 цукіні 2 зубчики часнику 200 г твердого сиру оливкова олія Приготування: Кабачок цукіні порізати шматочками і відварити протягом 10 хв у підсоленій воді. Кабачки відцідити і збити у пюре блендером. Цибулю порізати кубиками і підрум'янити в оливковій олії, додати дрібно січений часник, шматочки помідорів (або томатний сік), сушений орегано і кабачкове пюре і тушкувати на маленькому вогні протягом 15 хв. Скибки батону замочити у воді або молоці, відтиснути. Зелень петрушки і базиліку дрібно посікти. Змішати фарш, розмочений батон, яйце і половину зелені, посолити, поперчити і ретельно вимішати. З фаршу сформувати фрикадельки, запанірувати в сухарях або борошні і обсмажити і олії. Сир натерти на тертці. Відварити спагеті у великій кількості підсоленої води, додавши 1 ст.л. олії. На тарілку викласти спагеті з фрикаделька
...
Читать дальше »
|
Складники: 2 цибулини 600 г шампіньйонів 200 мл вершків 3 ст.л. оливкової олії 0,5 ч.л. майорану 100 г пармезану або іншого твердого сиру сіль, перець 300 г спагетті
Приготування: Для приготування соусу, в 2 ст.л. обсмажити до прозорості порізану кубиками цибулину (не до золотистого кольору). Шампіньйони почистити і порізати скибочками, додати до цибулі і обсмажувати протягом 20-25 хв, помішуючи. Гриби посолити, поперчити, додати майоран, влити вершки і тушкувати все на маленькому вогні протягом 10хв. Спагеті відварити у 4-5л підсоленої води, відцідити і влити 1 ст.л. оливкової олії. На блюдо викласти спагеті, в полити соусом і притрусити тертим пармезаном (або іншим твердим сиром).
|
Складники: 300 г спагеті 2 цибулини 3 зубчики часнику 2 морквини 1 цукіні 2 болгарських перця 0,5 банки маслин без кісточок 4 помідора без шкірки 100 г тертого твердого сиру (найкраще пармезану) 4 ст.л. оливкової олії сіль, перець, зелень
Приготування: Цибулю і часник дрібно посікти, моркву порізати дрібною соломкою, цукіні - крупнішою, помідори - скибочками, перець - соломкою. В 3 ст.л. олії обсмажити часник з цибулею до готовності, додати моркву і смажити на сильному вогні 5хв. До обсмажених овочів додати цукіні і перець і продовжувати смажити, не зменшуючи вогню, ще 10хв. Наприкінці покласти помідори, зменшити вогонь і тушкувати соус ще 10хв, посолити і поперчити його. Відварити спагеті у великій кількості підсоленої води, додавши 1 ст.л. олії, відцідити, викласти на блюдо, заправити соусом і притрусити пармезаном і січеною зеленню.
|
Складники: 400 г спагеті 3 болгарських перця 1 перець-чілі 1 цибулина 1 зубчик часнику 1 скл бульйону 0,5 скл вершків 300 г м\'ясного фаршу сіль, перець, орегано оливкова олія
Приготування: Болгарський перець і чілі почистити і порізати смужками. цибулю і часник подрібнити, всі овочі обсмажити в олії протягом 5хв, влити бульйон і тушкувати ще 5хв без покришки. Окремо обсмажити в олії фарш так, щоб став розсипчастим, додати тушковані овочі, орегано, сіль і перець, влити вершки і тушкувати соус. протягом 10-15хв. Спагеті відварити у 4-5л підсоленої води, відцідити і влити 1 ст.л. оливкової олії. На блюдо викласти спагеті і полити соусом.
|
Складники: 300 г спагеті 0,5 кг кальмарів 1 цибулина 1 морквина 1 корінь селери 3 зубчики часнику 0,5 скл бульйону 0,5 скл білого сухого вина 4 помідора без шкірки сіль, перець, оливкова олія, базилік
Приготування: Кальмари занурити в киплячу воду, відварити протягом 2-3хв, відцідити, охолодити і порізати на шматочки. Цибулю, селеру і моркву порізати кубиками, часник дрібно посікти. Обсмажити всі овочі в олії, влити бульйон і вино і тушкувати все протягом 10хв. Помідори порізати кубиками і додати до овочів, протушкувати протягом 5хв, додати кальмари і продовжувати тушкувати ще 7-8хв, посолити і поперчити соус. Спагеті відварити у великій кількості підсоленої води, відцідити. На тарілку викласти макарони, полити соусом і прикрасити листочками базиліку.
|
Складники: 600 г креветок 100 мл білого сухого вина 300 г шампіньйонів 0,5 кг спагеті 1 цибулина 2 зубчики часнику 1 болгарський перець сіль, перець, зелень петрушки і базиліку
Приготування: Креветки залити вином і довести до кипіння, процідити, креветки почистити, а у вино додати кубики цибулі, дрібно посічений часник і півкільця болгарського перцю. Тушкувати все разом протягом 5-7 хв, додати креветки і тушкувати ще 5 хв. Спагеті відварити у 2 л.підсоленої води з 1 ст.л. оливкової олії, відцідити. Викласти спагеті на тарілки, полити соусом і притрусити січеною зеленню.
|
Складники: 250 г спагеті 2 л води 2 ч.л. солі 1 ст.л. оливкової олії Для соусу: 2 ст.л. оливкової олії 300 г курячого фаршу 2 цибулини 500 г броколі 400 мл вершків сіль, перець, сушений базилік і майоран
Приготування: Приготувати соус: цибулю порізати півкільцями і обсмажити в олії до прозорості, додати фарш і смажити, поки вода не випарується, посолити, поперчити, додати трави і влити вершки. Броколі відварити протягом 7 хв у підсоленій воді, відцідити і додати в соус. Довести соус до кипіння і виключити. Спагеті відварити у 2 л.підсоленої води з 1 ст.л. олії, відцідити. Викласти спагеті на тарілки, полити соусом і посипати тертим сиром.
| |