Складники: 1 кг заморожених клальмарів 150 мл мінеральної води з газом 2 яйця 1 скл. борошна 2 ст.л. горілки сіль, перець, лавровий лист 0,5 л рослинної олії для обсмажування
Приготування: Заморожені почищені кальмари покласти в посудину і залити гарячою водою. Через 5хв відцідити і промити під холодною одою. В киплячу підсолену воду додати лавровий лист і опустити тушки кальмарів, варити 30 секунд, а тоді відцідити, охолодити і порізати кільцями. Приготувати кляр: збити яйця з мінеральною водою, сіллю і перцем, всипати борошно і ще раз ретельно збити. Олію розігріти, кільця кальмарів змочити у клярі і обсмажити у фритюрі. Готові обсмажені кільця викласти на паперову серветку, щоб прибрати залишки жиру.
|
Складники: 1 кг почищених кальмарів 1 цибулина 2 зубчики часнику 800 г свіжих або консервованих у власному соці помідорів 0,5 ч.л. насіння фенхелю 0,5 ч.л. солодкої паприки сіль, перець, оливкова олія, зелень
Приготування: Кальмари помити, зняти плівки і порізати кільцями шириною близько 1см. Цибулю порізати кубиками і обсмажити в олії до золотистого кольору, додати дрібно посічений часник, насіння фенхелю, ретельно перемішати. Помідори розчавити ложкою і додати в соус, посолити його, поперчити, всипати паприку і довести до кипіння. Додати кальмари і тушкувати на маленькому вогні протягом 30хв під покришкою і ще 30 хв без покришки. Подавати кальмарів з макаронами або рисом, притрусивши січеною зеленню
|
Складники: 1 кг каракатиць 400 г замороженого горошку 1 морквина 2 цибулини 1 корінь селери 1 зубчик часнику 0,5 кг помідор без шкірки 200 мл білого сухого вина сіль, перець, оливкова олія
Приготування: У каракатиць відрізати голову, вивернути їх, видалити нутрощі і пластинки, під струменем теплої води зняти шкірку з тушки і щупалець і дрібно порізати. Моркву, цибулю і корінь селери почистити і порізати дрібними кубиками. В казанку розігріти олію і обсмажувати у ній овочі, неперервно поміщуючи, протягом 12-15хв. Додати м'ясо каракатиць, влити вино і тушкувати близько 10хв на маленькому вогні. Помідори порізати кубиками, додати до тушкованої суміші, готувати все разом ще 15хв, посолити і поперчити, всипати горошок (не розморожуючи), ретельно перемішати, протушкувати ще 15хв і зняти з вогню.
|
Складники: 500 г креветок 3 ст.л. борошна 1 болгарський перець 1 цибулина 5 помідор без шкірки рослинна олія сіль, перець
Приготування: Креветки відварити у підсоленій воді протягом 2хв і почистити. Цибулю і перець порізати кубиками і обсмажити в олії до м'якості, посипати борошном, додати креветки і шматочки помідорів, посолити, поперчити і смажити, помішуючи, ще 10 хв. Подавати з відварним рисом.
|
Складники: 1 кг свіжих або морожених мідій 50 мл білого сухого вина 1 цибулина 1 корінь петрушки 1 пучок зелені петрушки 0,5 кг помідорів без шкірки 1 зубок часнику рослинна олія, сіль, перець - - - - - -
Приготування: Відібрати всі пошкоджені або відкриті мідії. Залити мідії водою, додати цибулину і корінь петрушки і варити на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки всі мідії не розкриються. Відцідити мідії і вийняти м'ясо з ракушок. Часник посікти і обсмажити в олії, додати скибочки помідорів, посолити, поперчити, посипати січеною зеленню петрушки, залити вином і варити протягом 10хв. Додати мідії і тушкувати протягом 5 хв. Подавати з відварним рисом і свіжими овочами.
|
Складники: Для тіста: 300 г борошна 750 мл молока 2 яйця 1 ч.л. цукру дрібка солі Для начинки: 400 г кальмарів або креветок 2 цибулини 2 яйця 2 ст.л. вершкового масла 2-3 ст.л. майонезу сіль, перець, зелень Приготування: Збити тісто з молока, борошна, яяєць, цукру і дрібки солі. Сковорідку розігріти і змастити шматочком сала, наколотим на виделку. Спекти млинці. Приготувати фарш: креветки або почищені кальмари відварити в підсоленій воді протягом 5-7 хв. Охолодити, креветки почистити. Морепродукти дрібно посікти. Цибулю порізати дрібними кубиками і обсмажити в маслі до прозорості. Круто зварені яйця порізати також кубиками. Змішати креветки (кальмари), яйця, цибулю, посолити, поперчити, додати січену зелень і заправити майонезом. Змастити начинкою кожен млинець і згорнути у вигляді трубочки або конвертика. Примітки: Креветки і кальмари готуються дуже швидко, якщо їх переварити, вони стануть жорсткими.
...
Читать дальше »
|
Складники: 1 кг філе з 2-3 сортів риби (коропа, щуки, тріски) 2 яйця 120 мл кип\'яченої води 2 - 3 ст.л. борошна (найкраще борошна з маци) 2 ст.л. цукру 1 л рибного бульйону 2 цибулини 3 морквини лавровий лист, кориця, сіль, чорний перець-горошок
Приготування: Рибу посолити і залишити в холодильник на 1 годину. Після цього філе промити і подрібнити у блендері. Додати у фарш яйця і, неперервно вимішуючи, всипати борошно, цукор і перець. Вимішувати фарш доти, поки не стане легким і пухким. Залишити фарш в холодильнику ще на 1 годину. З готового фаршу мокрими руками сформувати кульки. Рибний бульйон закип'ятити, опустити в нього кульки і варити протягом години, доливаючи воду так, щоб кульки були повністю покриті рідиною. Додати в бульйон кружальця моркви і цибулі, по дрібці кориці і цукру і варити без покришки ще 50хв, за 10 хв до кінця додати перець і лавровий лист. Подавати з хріном.
|
Складники:
1 кг філе білої риби 600 г помідорів 6 ст.л. французької гірчиці 4 ст.л. майонезу 1 лимон сіль, перець, кріп, базилік, рослинна олія
Приготування: Рибу посолити, поперчити і полити лимонним соком. Гірчицю змішати з майонезом і січеною зеленню. Помідори порізати кружальцями. Форму змастити олією і викладати шарами рибу, соус, помідори, рибу, соус, помідори. Останій шар - соус. Запікати при 180 градусах близько години.
|
Складники: 750 г рибного філе 1 головка савойської капусти 2 болгарських перця 1 цибулина 1 скл сметани 0,5 скл молока 200 г тертого твердого сиру 0,5 лимона сіль, перець, сушений орегано рослинна олія, зелень Приготування: Цибулю порізати півкільцями, перець - соломкою, капусту дрібно нашаткувати. Злегка обсмажити в олії цибулю з перцем, додати капусту, влити трошки води і тушкувати усе разом до м'якості, посолити, поперчити і на великому вогні, неперервно помішуючи, випарувати залишки рідини. Рибу порізати на шматочки, посолити, поперчити, скропити лимонним соком і залишити на 15хв. Приготувати соус: змішати сметану, молоко, сіль, перець і орегано. У вогнетривку форму (скляну або керамічну) викласти овочі, а зверху - шматочки риби. Залити все соусом, посипати тертим сиром і запікати протягом 20хв при 180 градусах. Подавати, притрусив
...
Читать дальше »
|
Складники:
1 кг філе лосося зі шкіркою 3 ст.л. оливкової олії 1,5 ст.л. бальзамічного оцту 2 ч.л. соєвого соусу 1 ч.л. лимонного соку білий перець
Приготування: Змішати олію, оцет, лимонний сік і соєвий соус. Залити цим маринадом рибу і залишити на 30хв. Викласти промариноване філе на змащений лист, поперчити і запікати протягом 30хв, періодично поливаючи маринадом.
|
Складники: 2 великих коропа 250 г шампіньйонів 75 г вершкового масла 2 цибулини 1 ст.л. борошна 1 скл сметани 100 г твердого сиру 2 ст.л. панірувальних сухарів сіль, перець, зелень петрушки
Приготування: Коропа почистити від луски і нутрощів, відрізати голову і відділити м'ясо від хребта і кісток, не пошкоджуючи філе. Форму для запікання змастити маслом, викласти рибне філе, посолити, поперчити і запікати при 1ё80 градусах протягом 10хв. Цибулю обсмажити в маслі до прозорості, додати почищені і порізані скибочками шампіньйони і тушкувати до готовності, посолити і поперчити. Викласти гриби на філе. Змішати сметану з борошном, злегка підсолити і залити соусом рибу з грибами, притрусити все сумішшю дрібно натертого сиру і сухарів і продовжувати запікати до утворення рум'яної шкірочки. Подавати, прикрасивши зеленню.
|
Складники: 1 великий короп масою близько 1 кг 2 - 3 ст.л. борошна сіль, перець (або спеціальна приправа для риби) рослинна олія
Приготування: Рибу почитити від луски і нутрощів, порізати на шматки. Посолити і поперчити кожен шматок (або посипати приправою для риби) і залишити на 10 хв. Запанірувати кожен шматок в борошні і обсмажити в олії до золотистого кольору.
|
Складники: 0,5 кг філе білої риби 200 г морської капусти 1 цибулина 1 морквина 1 черства булочка 1 яйце 2 ст.л. вершкового масла рослинна олія сіль, перець, зелень панірувальні сухарі
Приготування: Моркву відварити, булочку розмочити у воді і відтиснути. Зелень дрібно посікти. Змолоти на м'ясорубці рибне філе, моркву, цибулю, морську капусту і розмочену булочку. Додати у фарш яйце, сіль, перець, розтоплене вершкове масло і січену зелень, старанно вимішати. Сормувати котлетки, запанірувати їх у сухарях і обсмажити в олії.
|
Складники: 1,3 кг рибного філе 100 г вершкового масла 100 г борошна 3 скибки батону 3 яйця 2 цибулини 1 морквина 1 корінь петрушки 1 корінь селери 2 гвоздички 4 горшини духмяного перцю 1,5 скл рибного або овочевого бульйону сіль, перець, лимонний сік Приготування: Батон замочити у воді, а коли розм'якне, відтиснути. 1 цибулину порізати кубиками і обсмажити в маслі. 300г риби змолоти на м'ясорубці разом з батоном і 1 цибулею, додати смажену цибулю, яйця, посолити, поперчити і старанно вимішати. Решту рибного філе злегка відбити, посолити, поперчити, на край викласти фарш і загорнути у вигляді рулета, с кріпити зубочисткою. Кожен рулетик запанірувати в борошні, обсмажити в маслі і викласти в казанок. Моркву, корені петрушки і селери натерти на крупній тертці і обсмажити в маслі, посипати 1 ст.л. (без гірки) борошна, ще трошки підрум'янити і залити бульйоном, ретельно розмішати, додати духмяний перець, гвоздику, посолити,
...
Читать дальше »
|
Складники:
400 г філе лосося 150 г рису 210 мл води 1 ч.л. каррі 150 г зеленого горошку 1 ст.л. оливкової олії 1 ст.л. лимонного соку 1 ч.л. вершкового масла сіль, білий перець
Приготування: Рибу посолити, поперчити, полити лимонним соком і оливковою олією і залишити на 30хв для маринування. Рис промити, всипати до чаші для рису, додати воду, каррі і сіль і готувати в пароварці, встановивши таймер на 30хв. Після закінчення встановленого часу до рису додати горошок і вершкове масло і встановити чашу з рисом у верхній ярус пароварки. У нижній ярус пароварки викласти промариновану рибу і готувати все одночасно, встановивши таймер ще на 15 хв.
|
Складники: 800 г філе лосося 400 г свіжого або замороженого шпинату 3 ст.л. вершкового масла 50 мл білого сухого вина 50 мл вершків 1 ч.л. тертої лимонної цедри сіль, перець
Приготування: Філе лосося посолити, поперчити, притрусити лимонною цедрою, полити вином і залишити на 30хв. Промариновану рибу викласти у пароварку. Готувати рибу на пару, встановивши таймер на 20-25хв. Шпинат протушкувати в маслі до готовності і подрібнити (заморожений шпинат попередньо не розморожувати). Влити у шпинатну масу вершки, посолити, поперчити і тушкувати ще 1-2хв. На тарілки покласти шпинат, а зверху викласти шматочк звареного філе лосося. Притрусити смужками лимонної цедри.
|
Складники: 1 - 1,2 кг лосося 2 лимона 2 ст.л. каперсів сіль, перець Для пасти: 3 ст.л. вершкового масла 5 - 6 філе анчоусів
Приготування: Почищену рибу натерти сіллю, перцем, полити соком 1-го лимона і залишити для маринування на 20-30хв. Приготувати пасту: філе анчоусів збити у блендері або розтерти з вершковим маслом. Змастити рибу половиною пасти, викласти на змащений лист і випікати в духовці протягом 30хв при 200 градусах, час від часу змащуючи рештою пасти. Подавати лосося, притрусивши каперсами і прикрасивши дольками лимона.
|
Складники: 1 кг філе лосося 0,5 кг картоплі 0,5 кг м\'якоті гарбуза 3 яйця 150 г молока 1 скл сметани сіль, перець, зелень кропу, рослинна олія
Приготування: Картоплю відварити до напівготовності (5-7хв) і порізати тонкими кружальцями. Гарбуз порізати тонкими пластинками. Форму для запікання змастити олією, на дно викласти половину картоплі, зверху - половину гарбуза, далі - філе лосося, покрити все рештою овочів. Яйця збити з молоком, сметаною, сіллю, перцем і січеним кропом, залити сумішшю овочі з рибою. Запікати страву 45 хвилин при температурі 190 градусів.
|
Складники: 800 г філе хека 1 кг картоплі 1 ст.л. борошна 2 цибулини 1 ч.л. гірчиці 50 г вершкового масла 4 ст.л. рослинної олії сіль, перець, зелень кропу
Приготування: Філе порізати кубиками зі стороною 3-4 см. Цибулю порізати кубиками. Олію розігріти на сковорідці, сикласти цибулю, рибу, посолити, поперчити, додати гірчицю, посипати борошном і смажити до готовності. Картоплю відварити у мундирі, охолодити, почистити і порізати кружальцями і посолити. У змащену маслом форму викласти половину картоплі, зверху - рибний фарш, а потім - решту картоплі. Все покрити шматочками вершкового масла і запікати при температурі 150 градусів протягом 30-35хв. Подавати, притрусивши зеленню кропу.
|
Складники: 1 короп (масою 700-800 г) 150 г свіжого бекону велика цибулина сіль, перець, фольга, рослинна олія
Приготування: Рибу випатрати (голову залишити), промити, обсушити серветкою, натерти сіллю, поперчити. Бекон порізати смужками і підсолити, нафарширувати ним рибу. Фольгу змастити олією, викласти рибу і посипати її кружальцями цибулі, злегка посолити цибулю і загорнути фольгу так, щоб не витікав сік. Запікати рибу на грилі по 12 хв з кожного боку або у вугіллі, що залишилось після спаленого багаття протягом 20-25хв не обертаючи.
Примітки: Таку рибу можна приготувати і в духовці при 200 градусах.
Час приготування: 1 год 15 хв Складність: Посередньо Порцій: 1 порція Кількість:
Країна/Регіон: Ціна порції:
Вегетаріанський: Ні Без лактози: Ні Дієтична страва: Ні Без глютену: Ні Калорійність: Калорійність у кілоджоулях:
Жири: Хлібні одиниці:
Білки: Вуглеводи:
|
Складники: 25 шампіньйонів середнього розміру 200 г твердого сиру 2 яйця 100 г панірувальних сухарів 2 ст.л. лимонного соку вершкове мало сіль, перець
Приготування: Шампіньйони помити, зняти з шапочок плівку і відділити ніжки. Шапочки скропити лимонним соком. Сир натерти на дрібній тертці, яйця збити з сіллю і перцем. Шапочки шампіньйонів вмочити у яйце, густо запанірувати у сухарях і наповнити тертим сиром. Викласти нафаршировані шампіньйони на змащений маслом лист сиром догори і випікати при 180 градусах до появи рум'яної сирної шкірочки.
|
Складники: Для тіста: 1 скл. борошна 20 г дріжджів 1 яйце + 1 жовток 1 ч.л. цукру 0,5 скл теплого молока 3 ст.л. рослинної олії дрібка солі Для начинки: 0,5 кг капусти 750 г шампіньонів 1 цибулина 2 - яйця 2 ст.л. - рослинної олії сіль, перець Приготування: Дріжджі розчинити в теплому молоці, додати цукор і залишити розчин у теплі. Коли опара підіде, вибити яйце, всипати сіль і борошно і замісити тісто. Вимішувати слід, поки тісто не почне відлипати від рук, після чого додати олію і знову замісити. Приготувати начинку: цибулю порізати кубиками, обсмажити в олії до золотистого кольору і обсмажувати овочі разо до м'якості. Шампіньйон почистити, порізати шматочкаи і теж обсмажити. Змішати разом овочі, гриби, яйця, посолити і поперчити начинку. Тісто розкачати в пласт завтовшки 1см, рівномірно покрити начинкою, згорнути у вигляді рулета і порізати поперек шматочками довжиною близько 3см. Викласти рулетики на змащений маслом лист і залишити в
...
Читать дальше »
|
Складники: 0,5 кг лисичок 1 цибулина 250 г шпікачок 100 мл бульйону 50 мл білого сухого вина 50 г тертого твердого сиру рослинна олія сіль, перець, зелень петрушки
Приготування: Гриби помити і розрізати навпіл (якщо лисички лрібні, то залишити їх цілими). Цибулю порізати кубиками. Обсмажити гриби з цибулею в олії протягом 15хв. Шпікачки порізати соломкою, петрушку дрібно посікти, додати все до грибів, влити бульйон і тушкувати 15хв, влити вино, додати сир, посолити, поперчити, проварити ще 5хв і зняти з вогню, подавати з відварним рисом.
|
Складники: 100 г сушених грибів (найкраще білих) 2 цибулини 1 ст.л. борошна 3 ст. л. рослинної олії або вершкового масла 3 ст.л. сметани сіль, перець
Приготування: Гриби вимочити у холодній воді протягом 2-3 годин, помити, залити свіжою водою і варити протгом 25-30 хв, вистудити, відцідити (якщо відвар з білих грибів, то його не виливати) і порізати скибочками. Цибулю порізати кубиками і обсмажити у рослинній олії або вершковому маслі до золотистого кольору, додати гриби і продовжувати смажити протягом 5-7 хвилин. Посолити, поперчити, посипати борошном, посмажити ще 2-3 хвилини і додати сметану. Ретельно розмішати і влити грибовий відвар (якщо не використовуэте відвар, тоді заливаємо холодною кип'яченою водою). Вливати обережно, ретельно розмішуючи. Якщо відвару надто мало, то долити холодної кип'яченої води. (Загалом потрібно використати 500 мл рідини). Довести до кипіння і прокип'ятити на маленькому вогні протягом 3-4 хвилин.
|
Складники: 100 г сушених грибів (найкраще білих) 2 цибулини 1 ст.л. борошна 3 ст. л. рослинної олії або вершкового масла сіль, перець, мелений коріандр, майоран. Приготування: Гриби вимочити у холодній воді протягом 2-3 годин, помити, залити свіжою водою і варити протгом 25-30 хв, вистудити, відцідити (якщо відвар з білих грибів, то його не виливати) і порізати скибочками. Цибулю порізати кубиками і обсмажити у рослинній олії до золотистого кольору, додати гриби і продовжувати смажити протягом 5-7 хвилин. Посолити, поперчити, посипати борошном, посмажити ще 2-3 хвилини і влити грибовий відвар (якщо не використовуэте відвар, тоді заливаємо холодною кип'яченою водою). Вливати обережно, ретельно розмішуючи. Якщо відвару надто мало, то долити холодної кип'яченої води. (Загалом потрібно використати 500 мл рідини). Довести до кипіння і прокип'ятити на маленькому вогні протягом 3-4 хвилин. Примітки: Таку підливу готують традиційно під час посту. Звичайно пі
...
Читать дальше »
|
Складники: 400 г картоплі 500 г грибів 3 яйця 1 жовток 600 мл молока 80 г борошна 100 г твердого сиру 3 ст.л. вершкового масла сіль, перець, зелень, рослинна олія Приготування: Картполю відварити у мундирі і протерти крізь сито, охолодити, додати збиті яйця, 50 г борошна, 150 мл теплого молока, сіль і перець. Все ретельно збити міксером і залишити в холодильнику на 15хв. Сковорідку розігріти і змастити олією. З картопляного тіста спекти млинці. Гриби перебрати, промити, відварити протягом 30 хв у підсоленій воді і відцідити. Приготувати соус: борошно обсмажити у вершковому маслі і, неперервно помішуючи, влити холодне молоко, продовжуючи помішувати, ввести жовток і натертий на мілкій тертці твердий сир, посолити, поперчити. В соус додати гриби, прогріти протягом 2-3 хв і вистудити. На вистелений папером для випічки і змащений олією лист викласти млинці, змащуючи кожен грибним соусом, зверху пиріг накрити фольгою і запікати при 180 градусах протягом 2
...
Читать дальше »
|
Складники: 1 кг грибів (білих або підберезовиків) 300 г хлібних крихт 2 яйця 2 ст. л. молока 100 г тертого твердого сиру 2 ст.л. вершкового масла 1 цибулина сіль, перець, зелень петрушки, рослинна олія
Приготування: Гриби почистити, помити, відварити у підсоленій воді (близько 30хв), відцідити і охолодити. Залишити 5-6 грибів цілими, а решту подрібнити. Цибулю дрібно порізати і обсмажити в олії (2 ст.л.), додати гриби і смажити ще 2-3хв. Охолодити грибову масу, а потім додати хлібні крихти, яйця, розм'якшене масло, молоко, січену зелень петрушки, сіль і перець, все старанно перемішати. Форму для випікання злегка змастити олією і вистелити смужками бекону. На середину беконового пласту викласти вздовж половину грибної начинки, зверху цілі гриби і покрити рештою грибного фаршу. Накрити начинку з обох сторін краями беконового пласта і сформувати хлібець. Випікати при температурі 170 градусів 30-35хв.
|
Складники: 500 г шампіньйонів 300 г черствого пшеничного хліба 2 ст.л. вершкового масла 2 ст. л. панірувальних сухарів 150 г сметани 2 яйця 100 г твердого сиру сіль, перець, дрібка меленого коріандру, сушений майоран
Приготування: Гриби помити, відварити у воді, відцідити і порізати дрібною соломкою. Відділити стільки відвару з шампіньйонів, щоб він покрив гриби, додати у нього сметану, сухарі і порізані гриби. Масу з грибів з сухарями посолити, поперчити, додати коріандр і майоран і варити на водяній бані протягом 30 хв. Хліб порізати скибочками і обсмажити в маслі. Яйця збити з сіллю, додати тертий сир і старанно перемішати. Форму для запікання змастити маслом, посипати сухарями, викласти грибну масу, покрити скибочками обсмаженого хліба і залити яєчно-сирною сумішшю. Запікати при 180 градусах до золотистої шкірочки.
|
Складники: 300 г відвареного курячого м\'яса 400 г шампіньонів 1 цибулина 2 ст. л. вершкового масла 1 ст.л. борошна 150 мл молока 2 ст.л. сметани 100 г твердого сиру сіль, перець
Приготування: Цибулю порізати тонкою соломкою (чверть кільцями) і обсмажити в 1 ст.л. масла, додати порізані дрібною соломкою гриби і продовжувати смажити, наприкінці додати курятину (теж дрібно порізану) і все разом прогріти, посолити, поперчити. Приготувати соус: борошно обсмажити в 1 ст.л. масла до кремового кольору, влити молоко і старанно розмішати, щоб не було грудочок. Неперервно помішуючи, довести до кипіння, додати сметану, сіль і знову довести до кипіння. В кокотниці (формочки для жульєну) викласти гриби з м'ясом, залити соусом і посипати тертим твердим сиром. Запікати в духовці при 170 градусах до золотистої шкірочки.
Примітки: Сир можна додавати прямо в гарячий соус, тоді посипати зверху кожну порцію не потрібно.
|
Для млинців вам знадобиться: 180 г (4 найповніших ст. ложки) борошна 1яйце + 1 яєчний жовток 1 ст. ложка соняшникової олії 30 г вершкового масла 150 мл молока 150 мл газованої столової води 1/2 ч. ложки соли 1 ст. ложка цукру Примітка: газовану воду можна замінити негазованою, але молоко для млинців завжди краще розводити навпіл водою, тоді тісто виходить більш легким. Яйце надає тісту еластичність, а додатковий жовток додає пористості. Для начинки: 500 г свіжих грибів 300 г сметани 30 г вершкового масла 1 цибулина 1 зубчик часнику (за бажанням) чорний мелений перець невеликий пучок зеленої цибулі 4 ст. ложки олії сіль Примітка: Якщо ви використовуєте лісові гриби, спочатку відваріть їх в підсоленій воді до готовності, а потім готуйте за рецептом. Спосіб приготування: Приготуйте млинці так само, як в рецепті млинців з сирною начинкою. Для начинки наріжте цибулину дрібними кубиками,
...
Читать дальше »
|
Вам знадобиться: 2 склянки (400 мл) пшоняної крупи 500 мл овочевого або м’ясного бульйону 350 г печериць 2 цибулини середнього розміру 1 яйце 3 зубчика часнику 100 г білих панірувальних сухарів 2 склянки олії для фритюру чорний мелений перець Спосіб приготування: Пшоно переберіть. Потім ретельно промийте його в холодній воді щонайменш тричі. Доведіть пшоно до кипіння у великій кількості води, відкиньте на сито і знову промийте водою. Залийте підготовлену пшоняну крупу бульйоном і варіть на малому вогні, поки вона не розвариться. При необхідності випаруйте зайву рідину. Посоліть і поперчіть зварену крупу до смаку. Вимішуйте пшоняну кашу, поки вона не стане тістоподібною. Цибулю і гриби дрібно покришіть. Обсмажте цибулю на олії до золотавого кольору. Додайте до цибулі гриби і тушкуйте до готовності. Часник дрібно наріжте. Додайте його до цибулі і грибів, і тушкуйте ще пару хвилин. Посоліть і поперчіть. Злегка з
...
Читать дальше »
|
Вам знадобиться: 550 г курячого філе 300 г печериць або інших свіжих грибів 2 великих цибулини 1 яйце 2 зубчики часнику 90 г мелених білих сухарів 4 ст. л. сметани 1/2 ч. л. соку імбиру 50 г вершкового масла сіль Спосіб приготування: Куряче філе вимийте і прокрутіть через м’ясорубку двічі. Половину цибулини натріть на дрібній терці і додайте до курячого фаршу. Посоліть фарш і додайте сік імбиру. Вимішуйте фарш доти, поки він не стане в’язким. Півтори цибулини і гриби дрібно покришить. Обсмажте цибулю на рослинному маслі до золотистого кольору. Додайте до цибулі гриби і тушкуйте до готовності. Часник дрібно наріжте. Додайте до цибулі і грибів і тушкуйте ще пару хвилин. Додайте 2 ст. л. сметани. Посоліть і поперчіть. Тушкуйте ще 2 хвилини. Можна використати готові формочки для кексів, але можна їх зробити й самостійно. Візьміть невисоку молочну чашку, яка розширюється догори та квадратний лист кулінарної фольги.
...
Читать дальше »
| |