Главная » 2012 Сентябрь 5 » Курячі кошики з грибами
00:52 Курячі кошики з грибами | |
Вам знадобиться: 550 г курячого філе 300 г печериць або інших свіжих грибів 2 великих цибулини 1 яйце 2 зубчики часнику 90 г мелених білих сухарів 4 ст. л. сметани 1/2 ч. л. соку імбиру 50 г вершкового масла сіль Спосіб приготування: Куряче філе вимийте і прокрутіть через м’ясорубку двічі. Половину цибулини натріть на дрібній терці і додайте до курячого фаршу. Посоліть фарш і додайте сік імбиру. Вимішуйте фарш доти, поки він не стане в’язким. Півтори цибулини і гриби дрібно покришить. Обсмажте цибулю на рослинному маслі до золотистого кольору. Додайте до цибулі гриби і тушкуйте до готовності. Часник дрібно наріжте. Додайте до цибулі і грибів і тушкуйте ще пару хвилин. Додайте 2 ст. л. сметани. Посоліть і поперчіть. Тушкуйте ще 2 хвилини. Можна використати готові формочки для кексів, але можна їх зробити й самостійно. Візьміть невисоку молочну чашку, яка розширюється догори та квадратний лист кулінарної фольги. Лист фольги складіть вчетверо та укладіть його всередину чашки. Розправте фольгу за формою чашки, куточки загніть назовні. Формочка готова. Формочки щедро намажте вершковим маслом і обсипте сухарями. З курячого фаршу скачайте кульки діаметром близько 4 см. Краще це робити мокрими руками. На дно кожної форми покладіть кульку курячого фаршу, мокрими руками розпластайте його по дну форми і сформуйте бортики заввишки приблизно 1,5 см. В центр кожного кошика викладіть гіркою грибний фарш. Залишайте простір між начинкою і бортиками кошика. Посипте кожну гірку грибної начинки 1/2 ст. л. мелених сухарів. Збийте яйце з 2 ст. л. сметани. Злегка підсоліть і полийте цією сумішшю кожен кошик, починаючи з верхівки. Намагайтесь, щоб яєчна суміш не затікала за м’ясні бортики. Випікайте в розігрітій до 200°С духовці 10 хвилин. Покладіть на верхівку кожного кошика чайну ложечку вершкового масла. Випікайте ще 5 хвилин. Виньте кошики з духовки, розгорніть форми, вийміть кошики і одразу ж подавайте до столу. 10 штук | |
|
Всего комментариев: 0 | |