Складники: 0,5 кг кисломолочного сиру 0,5 скл січеного фундуку (лісового горіху) 1 банка консервованих абрикос 1 ст.л. вершкового масла 100 мл молока 2 ст.л. какао 2 ст.л. цукру-пудри листочки м\'яти Приготування: Горіхи обсмажити у вершковому маслі, зняти з вогню і охолодити. Консервовані абрикоси відцідити і одержаний сироп збити з молоком, сиром і цукром-пудрою. Абрикоси дрібно посікти і розділити на 2 частини. Сиркову масу також розділити на дві частини. До однієї частини сиркової маси додати половину січених абрикосів, а до другої - какао. Кожну масу старанно перемішати. Решту абрикосів змішати з січеними горіхами. Викласти десерт у креманки у такому порядку: сиркова маса з абрикосами, сиркова маса з какао, горіхово-абрикосова суміш. Охолодити десерт, перед подаванням прикрасити листочками м'яти. Примітки: Якщо полюбляєте желейні десерти, то у гарячому молоці слід розчинити 2 ст.л. швидкорозчинного желатину, вистудити до кімнатної т
...
Читать дальше »
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
241
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 2 банани 2 ст.л. коньяку 30 г шоколаду 75 г молока 80 г збитих вершків
Приготування: Обчищені банани викласти у скляну вогнестійку форму, полити коньяком і запікати у духовці при температурі 160 градусів прготягом 15 хв. Перекласти на тарілку (по 1 банану на порцію) і полити залишками коньяку (якщо весь коньяк випарувався, то капнути свіжого). Приготувати соус: молоко закип'ятити, шоколад розтопити на водяный бані або в мікрохвильовій печі. Розтоплений шоколад змішати з молоком і полити соусом банани. Прикрасити збитими вершками.
Примітки: За бажанням можна посипати десерт січеними горіхами: волоськими або арахісом.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
275
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 400 г кисломолочного сиру 100 мл вершків 3 ст.л. цукру - пудри 1 пакетик ванільного цукру 3 ст.л. швидкорозчинного желатину 100 г кокосової стружки консервовані персики
Приготування: Желатин розчинити у 6 ст.л. гарячої кип'яченої води, старанно розмішати і охолодити до кімнатної температури. Сир збити у блендері з вершками, цукром-пудрою і ванільним цукром, влити желатин і знову збити. Всипати кокосову стружку і ретельно розмішати. Наповнити сирковою масою скляночки об'ємом 100 мл і залишити у холодильнику до повного застигання. Перед подаванням опустити скляночки в гарячу воду на кілька секунд і викласти готові гірки на десертні тарілки. Прикрасити кожен десерт половинками консервованих персиків.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
306
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 6 шт плодів хурми 1 скл молока 100 мл вершків (з жирністю не менше 30%) 50 мл міцної натуральної кави 3 ст.л. цукру 3 ст.л. ванільного цукру 2 жовтки 1 ч.л. вершкового масла 1 ст.л. борошна 3 ст.л. рому
Приготування: Приготувати крем: цукор залити 1 ст.л. води і прогрівати на маленькому вогні, поки цукор на розчиниться і не утвориться карамель. Влити гаряче кип'ячене молоко і гарячу каву. Жовтки розтерти з борошном, і, неперервно помішуючи, додати заварену кофейну суміш. Помішуючи, варити крем протягом 10 хв до загустіння. Додати масло і вистудити (час від часу помішувати). Хурму почистити від шкірки і насіння і збити у блендері з ромом. Вершки збити з ванільним цукром на круту піну. В бокали викласти пюре з хурми, зверху - кофейний крем, прикрасити збитими вершками.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
271
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 4 ст.л. мюслі або глазурованих пластівців 8 ст.л. йогурту 1 банан 1 ч.л. тертий шоколад
Приготування: У бокал викласти 1 ст.л. глазурованих пластівців або мюслі, полити 2 ст.л. йогурту, зверху викласти кружальця банану. Далі знову пластівці, йогурт, банан. Так продовжувати поки бокал не наповниться по вінця. Прикрасити тертим шоколадом.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
309
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 6 груш 2/3 скл білого вина Мускат 1/3 скл меду 1 ст.л. тертого імбирю 1 ч.л. меленої кориці 1 ч.л. меленої гвоздики 1 ст.л. лимонного соку
Приготування: Груші почистити від шкірки і насіння, викласти у вогнетривку форму, додати 1 ст.л. води і запікати при 180 градусах протягом 10-12 хв. Приготувати сироп: змішати вмно, мед, імбир, корицю і гвоздику. Варити все, неперервно помішуючи, на маленькому вогні протягом 10 хв, додати лимонний сік. Груші викласти на тарілки і полити соусом.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
230
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 6 великих груш 500 мл червоного десертного вина 100 г цукру 100 г кураги 100 г інжиру 100 г волоських горіхів 100 г лісових горіхів (фундука) сік 1 лимона 4 ст.л. води кориця на кінчику ножа
Приготування: Груші помити, почистити від насіння, розрізати навпіл, викласти у каструлю, залити вином і варити на маленькому вогні 10-15 хв, вистудити. В каструлю з нержавійки насипати цукор, влити лимонний сік і воду і довести до кипіння, проварити 2 - 3 хв, всипати горіхи і зняти з вогню. Курагу і інжир залити кип'ятком, залишити на 5 хв, відцідити, промити і порізати шматочками, додати до сиропу з горішками і перемішати. Груші вийняти з вина, викласти на тарілки, на кожну половинку викласти солодку начинку і притрусити дрібкою кориці.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
245
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 4 великі груші 150 г жирного кисломолочного сиру 2 ст.л. меду 2 жовтки 1 ст.л. січених горіхів мелений кардамон на кінчику ножа Для соусу: 100 г чорного шоколаду 2 ст.л. вершкового масла 2 ст.л. сметани 2 ст.л. коньяку Приготування: Груші помити, розрізати повздовж навпіл і чайною ложкою вийняти насіння і частину м'якоті. М'якоть відділити і разом з сиром, медом і жовтками збити у блендері (якщо груші надто соковиті, то спочатку слід збити саму м'якоть, відтиснути сік, а тоді додати решту складників). Додати у начинку горіхи і кардамон і старанно перемішати. Наповнити груші сирною масою, викласти на змащений маслом лист, накрити фольгою і запекти протягом 20хв при 180 градусах. Приготувати соус: шоколад розтопити разом з маслом на маленькому вогні, неперервно помішуючи, влити сметану і коньяк і ще раз перемішати. Подавати груші, поливши соусом. Примітки: Якщо страву пропонуватимете дітям, то замість бренді можна додати груше
...
Читать дальше »
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
249
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Cкладники: 4 груші 2 ст.л. меду 50 мл рому або шоколадного лікеру 2 білки 3 ст.л. цукру 1 скл води гвоздика, кориця, мелений мускатний горіх
Приготування: Груші помити, почистити від насіння і порізати шматочками. Залити фрукти водою і ромом (або лікером), додати спеції і варити протягом 10-15 хв. Білки збити з цукром до утворення стійкої піни. Груші викласти у вогнетривкі скляні формочки, покрити білковою масою і запікати при 140 градусах до золотистого кольору.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
321
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 500 г свіжих або заморожених вишень без кісточок 0,5 скл цукру 0,5 скл води 0,5 скл десертного червоного вина 1 паличка кориці
Приготування: Цукор змішати з водою і вином і довести до кипіння, додати вишню, паличку кориці і варити протягом 10хв. Вийняти корицю, збити масу у блендері, а потім протерти крізь сито. Перелити пюре в контейнер з покришкою для заморозки і залишити на кілька годин в морозильній камері, час від часу помішуючи, щоб шербет заморозився рівномірно.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
263
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
| |