Складники: 0,5 кг абрикосів або персиків 1 скл сметани 2 ст.л. цукру-пудри 250 г кисломолочного сиру 3 ст.л. січених волоських горіхів 2 ч.л. меду дрібка кориці
Приготування: Сметану збити з цукром до утворення пухкої маси, протерти сир крізь сито і з'єднати зі сметаною, додати мед і перемішати. Персики або абрикоси помити, розрізати навпіл, вийняти кісточку, половинки персиків розрізати на 2 - 3 частини. У вогнетривку форму викласти сметанково-сирковий крем, зверху - розкласти фрукти, посипати січеними горіхами і запікати при 130 - 140 градусах, поки крем не зарум'яниться. Подавати, охолодивши і притрусивши корицею.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
281
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 0,5 скл холодного кип\'яченого молока 400 г нежирного кисломолочного сиру 1 ст.л. цукру-пудри 3 жовтки 150 г вершкового масла 2 ст.л. желатину 0,5 скл. води 1 пакетик желе улюбленого смаку ванілін, ізюм, курага, цукати, лимонна цедра.
Приготування: Желе приготувати, згідно до інструкції на упаковці, додавши на 100мл менше води. Залити у невисоку форму, а, коли застигне, нарізати кубиками. Желатин розчинити у 0,5скл води. Сир змішати з молоком, цукром, жовтками, маслом. Додати ізюм, курагу, цукати, ванілін, лимонну цедру (складники вибирайте за власним смаком). Ввести розпущений желатин, добре розмішати. Наприкінці всипати кубики готового желе і дуже акуратно перемішати. Залити у форму і охолодити протягом 3-4 годин.
Примітки: Найкраще все збити у блендері, а тоді додати сухофрукти і кубики желе. Якщо не маєте блендера, сир слід протерти через густе сито.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
358
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 1 скл смаженого фундука 150 г цукру 3 ст.л. води 3 яйця 400 мл вершків жирністю не менше 30% дрібка солі
Приготування: 100 г цукру залити водою і зварити карамель, всипати фундук, ретельно змішати і викласти на змащений маслом лист. Коли маса застигне змолоти карамелізований фундук у блендері. Жовтки розтерти з рештою цукром до білого кольору. Вершки збити на круту піну. Окремо збити білки з дрібкою солі. Обережно змішати вершки, білки, жовтки і розмелений фундук. Перекласти масу у форму для заморозки і охолоджувати не менше 6 годин.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
290
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 400 г полуниці 1 апельсин 150 г цукру 700 мл вершків жирністю не менше 30% 3 білка 60 мл апельсинового лікеру
Приготування: Цедру апельсина натерти на дрібній тертці, а з самого фрукта вичавити сік. Полуницю порізати на 4 частини, всипати половину цукру і цедру, влити апельсиновий сік і протягом 2-3хв відварити. Охолодити полуничну масу і збити блендером. Білки збити з дрібкою солі на круту піну. Вершки збити з рештою цукру і обережно змішати з полуничним пюре і збитими білками. Викласти масу у форму для заморозки і охолоджувати протягом 6-8годин.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
303
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 0,5 скл рису 0,5 л молока 1 скл вершків (з жирністю не менше 30%) 300 г фруктів або ягід 3 ст.л. цукру 200 мл фруктового або ягідного соку 3 ст.л. швидкорозчинного желатину дрібка солі фруктовий сироп
Приготування: Промитий рис всипати в гаряче підсолене молоко і варити на маленькому вогні під покришкою протягом 30хв. Готовий рис зняти з вогню, додати цукор, розмішати і охолодити в холодильнику. Сік підігріти (не кип'ятити!) і розчинити у ньому желатин, охолодити до кімнатної температури. Вершки збити на круту піну. Змішати охолоджений рис, збиті вершки, сік з желатином, порізані фрукти або ягоди. Форму наповнити одержаною масою і залишити в холодильнику до повного застигання. Перед подаванням до столу форму на кілька секунд занурити у гарячу воду і викласти бабку на блюдо, полити будь-яким фруктовим сиропом.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
252
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 750 г полуниць 1 лимон 1 скл цукру-пудри
Приготування: Лимон помити, залити гарячою водою і витримати у воді кілька хвилин, просушити і збити у блендері разом з цукром-пудрою до однорідного пюре. Окремо збити у блендері перебрані помиті полуниці. Змішати разом лимонне і полуничне пюре, перелити в контейнер з покришкою для заморозки і залишити на кілька годин в морозильній камері, час від часу помішуючи, щоб шербет заморозився рівномірно.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
234
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 200 г білого шоколаду 0,5 кг полуниць 50 мл вершків 4 яйця 2 ст.л. швидкорозчинного желатину 100 мл гарячої кип\'яченої води
Приготування: Розчинити желатин у гарячій воді, вистудити (не охолоджувати до застигання). Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Жовтки відділити від білків, жовтки розтерти з шоколадом. Білки збити на круту піну. Вершки також збити. Полуниці протерти крізь волосяне сито дерев'яною ложкою, додати шоколадну масу і розчинений желатин і ретельно змішати. Обережно вимішати зі збитими вершками, а наприкінці ввести збиті білки. Розлити у креманки залишити в холодильнику для застигання.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
265
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 500 г полуниць 20 г швидкорозчинного желатину 200 мл десертного білого вина 6 жовтків 0,5 скл цукру 1 скл вершків з жирністю не менше 30% м\'ята і полуниця для оздоблення
Приготування: Полуницю помити, просушити і блендером приготувати з ягід пюре. Желатин розчинити у 50 мл гарячої кип'яченої води, охолодити до кімнатної температури і разом з вином змішати з полуницею. Жовтки розтерти з цукром на водяній бані до утворення пухкої маси. Вершки збити на круту піну. Обережно змішати полуничну масу, жовтки і вершки. Перелити десерт у формочки і залишити у холодильнику не менше, ніж на 4 години.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
262
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 500 г полуниці 2 ст.л. лимонного соку 50 г цукру 50 г вишневого лікеру 2 ст.л. жирної густої сметани
Приготування: Ягоди промити, обсушити і розрізати навпіл. Половину ягід порізати, засипати цукром, залити лимонним соком і варити протягом 2хв. Охолодити масу і збити блендером, змішати полуничне пюре з лікером. Решту ягід розрізати навпіл, розкласти у тарілки, полити сиропом викласти зверху по 0,5 ст.л. сметани.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
300
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
|
Складники: 1 кг персиків 1 лимон 1 скл цукру 1 скл ягід малини 1 ст.л. цукру - пудри м\'ята
Приготування: Персики зплити кип'ятком, відразу відцідити, зняти шкірку, розділити навпіл і вийняти кісточку. З лимону відтиснути сік. Збити у блендері персики, цукор і лимонний сік. Перелити масу в контейнер з покришкою для заморозки і залишити на кілька годин в морозильній камері, час від часу помішуючи, щоб шербет заморозився рівномірно.. Малину полити рештою лимонного соку і притрусити цукром-пудрою. Проварити протягом 5хв і протерти крізь сито. Викласти шербет у вигляді кульок у креманки і полити малиновим соусом.
Категория:
Десерти
|
Просмотров:
288
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
29.08.2012
|
| |