Главная » 2012 Август 29 » Груші запечені з сиром під шоколадним соусом
21:26 Груші запечені з сиром під шоколадним соусом | |
Складники: 4 великі груші 150 г жирного кисломолочного сиру 2 ст.л. меду 2 жовтки 1 ст.л. січених горіхів мелений кардамон на кінчику ножа Для соусу: 100 г чорного шоколаду 2 ст.л. вершкового масла 2 ст.л. сметани 2 ст.л. коньяку Приготування: Груші помити, розрізати повздовж навпіл і чайною ложкою вийняти насіння і частину м'якоті. М'якоть відділити і разом з сиром, медом і жовтками збити у блендері (якщо груші надто соковиті, то спочатку слід збити саму м'якоть, відтиснути сік, а тоді додати решту складників). Додати у начинку горіхи і кардамон і старанно перемішати. Наповнити груші сирною масою, викласти на змащений маслом лист, накрити фольгою і запекти протягом 20хв при 180 градусах. Приготувати соус: шоколад розтопити разом з маслом на маленькому вогні, неперервно помішуючи, влити сметану і коньяк і ще раз перемішати. Подавати груші, поливши соусом. Примітки: Якщо страву пропонуватимете дітям, то замість бренді можна додати грушевий сік. | |
|
Всего комментариев: 0 | |