Складники: 300 г спагеті 2 баклажани 2 помідора без шкірки 2 цибулини 3 зубчики часнику 100 г філе анчоусів рослинна олія, сіль, перець, розмарин
Приготування: Баклажани почистити, порізати кружальцями і залити підсоленою водою, через 30 хв відцідити. Часник і цибулю дрібно посікти і обсмажити в олії до золотистого кольору, додати баклажани і смажити поки не підрум'яняться, додати скибочки помідорів, розмарин, анчоуси, посолити і поперчити, тушкувати протягом 10 хв. Спагеті відварити у підсоленій воді, процідити, додати до баклажанного соусу, прогріти і подавати.
|
Складники: 2 цибулини 3 зубчики часнику 3-4 томати без шкірки або 0,5 л томатного соку по 0,5 ч.л. сушених базиліку і орегано 700 г м\'ясного фаршу 100 г пармезану або іншого твердого сиру 300 г спагеті 3 ст.л. оливкової олії сіль, перець
Приготування: Приготувати соус. Цибулю і часник дрібно посікти у обсмажити у 2 ст.л. олії до прозорості (не до золотистого кольору). Додати фарш і смажити, поки вся рідина не випарується, а фарш не стане розсипчастим. Додати дрібно порізані помідори або томатний сік, сіль, перець і трави і тушкувати ще 10 хв. Спагеті відварити у 4-5л підсоленої води, відцідити і влити 1 ст.л. оливкової олії. На блюдо викласти спагеті, в полити соусом і притрусити тертим пармезаном (або іншим твердим сиром).
|
Складники: 12 листів лазаньї 1 кг полуниць 1,5 скл цукру 3 - 4 ст.л. полуничного лікеру 5 білків, дрібка солі вершкове мало, листочки м\'яти
Приготування: Листи лазаньї відварити до готовності згідно до інструкції на упаковці. Полуниці помити, порізати скибочками, засипати половиною цукру, влити 2ст.л. води і лікер і варити протягом 5хв на маленькому вогні, охолодити. Форму для запікання злегка змастити вершковим маслом і викласти почергово по 4 листи лазаньї і полуничну начинку. Білки збити на круту піну з дрібкою солі і рештою цукру. На верхній шар лазаньї викласти збиті білки і запікати у духовці протягом 10-15 хв при 120 градусах. Подавати, прикрасивши листочками м'яти.
|
Опис: 25 - 30 шт макаронних виробів у вигляді великих мушль або трубочок 4 помідора без шкірки 500 г філе білої риби 100 г тертого твердого сиру 3 ст.л. молока 3 ст.л. сметани 1,5 ст.л. борошна 1 ст.л. вершкового масла 1,5 скл бульйону (рибного або овочевого) 0,5 скл білого вина сіль, перець, зелень петрушки
Складники: Мушлі або трубочки відварити до готовності. Помідори порізати кубиками, петрушку дрібно посікти. Рибне філе разом з молоком збити у блендері до утворення однорідного пюре. Змішати рибну масу з помідорами, петрушкою, сіллю і перцем, посолити і поперчити фарш. Приготувати соус: борошно злегка обсмажити у вершковому маслі, неперервно помішуючи влити вино, бульйон і сметану, проварити протягом 5-7хв, посолити і поперчити. Мушлі або трубочки наповнити рибним фаршем. Форму змастити маслом, на дно викласти фаршировані макарони, залити соусом, притрусити сиром і запікати протягом 25хв при 2000.
|
Складники: 350 г фігурних макаронних виробів 1 банка консервованого або 200 г свіжого відвареного горошку 150 г шинки 300 г креветок 2 цибулини 150 мл білого сухого вина 150 г твердого сиру рослинна олія сіль, перець
Приготування: Цибулю підсмажити до золотистого кольору, додати почищені креветки і смажити протягом 5 - 7 хвилин, додати порізану смужками шинку і продовжувати смажити, всипати горошок, влити вино, посолити, поперчити і тушкувати ще 15 хвилин. Макарони відварити, додати до креветок з шинкою, змішати. Форму вистелити фольгою, змастити олією, викласти макарони, посипати тертим сиром, загорнути краї фольги на страву і запікати при 180 градусах протягом 15 хвилин.
|
Складники: 300 г макарон - бантиків 250 г кисломолочного сиру 2 цибулини 2 ст.л. рослинної олії 250 г шинки 1 ч.л. солодкої меленої паприки сіль, свіжий базилік
Приготування: Шинку порізати соломкою, цибулю - півкільцями. Цибулю обсмажити в олії до прозорості, додати шинку, все разом підрум'янити, посолити, посипати паприкою. Сир протерти крізь сито. Макарони відварити згідно до інструкції на упаковці, додати до смаженої шинки, все перемішати. Викласти на тарілки макарони, зверху - сир, прикрасити все литочками базиліку.
|
Складники: 300 г макарон 2 цибулини 300 г свіжої або замороженої стручкової квасолі 0,5 кг помідорів 1 банка (200 г) консервованого тунця оливкова олія сіль, перець, базилік
Приготування: ПОмідори надрізати навхрест, залити окропом і зняти шкірку, порізати на шматочки, квасолю відварити у підсоленій воді. Цибулю порізати кубиками і обсмажити в олії, додати квасолю, тунець і помідори, смажити ще кілька хвилин, посолити, поперчити. Макарони відварити у підсоленій воді з ложкою оливкової олії, процідити, додати до овочів з тунцем, все перемішати. Подавати, посипавши подрібненим базиліком.
|
Складники: 2 баклажани 2 кабачки цукіні 2 болгарських перця 200 г дрібних помідорів (найкраще черрі) 400 г макаронів пенне (довгих трубочок) сіль,перець, оливкова олія січена зелень петрушки і базиліку тертий пармезан
Приготування: Перці почистити від насіння. Всі овочі порізати смужками, баклажани посолити, залишити на 20 хв, а тоді промити під проточною водою. Форму для запікання змастити олією, викласти овочі, посолити і поперчити їх, скропити олією зверху і запікати протягом 30хв при 200 градусах. Макарони відварити згідно до інструкції на упаковці і відцідити, додати до них запечені овочі. Подавати посипавши січеною зеленню і тертим пармезаном.
|
Складники: 0,5 кг макарон - ракушок 200 г шинки 0,5 скл січених волоських горіхів 3 зубчики часнику оливкова олія сіль, перець, багато зелені
Приготування: Шинку порізати соломкою, обсмажити в олії, додати горіхи, вичавлений часник і січену зелень ( петрушка, кріп, кінза). Макарони відварити у підсоленій воді з ложкою оливкової олії, процідити, додати до шинки з горіхами, все перемішати і обсмажувати ще протягом 5 хв.
|
Складники: 250 г готових листів лазаньї 400 г м\'ясного фаршу 1 морквина 1 цибулина 400 г помідорів без шкірки (або консервованих у власному соці) 200 мл червоного сухого вина 2 стебла селери 2 зубчики часнику сіль, перець, орегано, базилік, оливкова олія тертий твердий сир (краще пармезан) Приготування: Листи лазаньї відварити проятгом 3хв (вони повинні зм'якнути, але не зваритись) у підсоленій воді. Приготувати начинку: цибулю і часник дрібно посікти, моркву і стебла селери порізати шматочками. В оливковій олії злегка обсмажити цибулю з часником, додати мокву і селеру і смажити разом ще 5хв. Додати до овочів фарш, і смажити протягом 7хв., додати скибочки помідор, влити вино, посолити, всипати прянощі і тушкувати все разом близько 40хв. Начинку охолодити. Для приготування соусу бешамель борошно обсмажити в маслі, тоненькою цівкою влити молоко (постійно помішуючи), посолити, додати мускатний горіх і дати закипіти. Форму ретельно змастити масл
...
Читать дальше »
| |