Складники: 400 г спагеті 2 ст.л. вершкового масла 1 цибулина 1 ст.л. борошна 1 скл води або овочевого бульйону 500 г помідорів без шкірки 200 г шинки 300 г шампіньйонів по 0,5 ч.л. сушених базиліку і орегано сіль, перець, оливкова олія, зелень
Приготування: Цибулю дрібно посікти і обсмажити у вершковому маслі до золотистого кольору. Посипати борошном, смажити все разом ще кілька хвилин, неперервно помішуючи, влити воду або бульйон, додати скибочки помідорів без шкірки, посолити, поперчити, всипати сушені трави і варити соус протягом 10-12 хв. Шампіньйони помити, зняти шкірку з шапочок, порізати разом з шинкою крупною соломкою і додати в соус, варити ще 10хв. Відварити спагеті у великій кількості підсоленої води, додавши 1 ст.л. олії, відцідити, додати до соусу, перемішати. Подавати, прикрасивши гілочками свіжої петрушки або базиліку.
|
Складники: 300 г спагеті 3 зубчики часнику 5 - 6 помідор без шкірки 2 ст. л. майонезу 2 - 3 ст.л. оливкової олії 100 г плавленого сиру сіль, перець, базилік, зелена цибуля
Приготування: Часник крупно посікти і обсмажити в 2 ст.л. оливкової олії до прозорості, додати шматочки помідорів і тушкувати близько 10хв, додати майонез і натертий на тертці плавлений сир і варити протягом 1хв. Зелену цибулю дрібно посікти і додати в соус, посолити, поперчити і відразу зняти з вогню. Відварити спагеті у великій кількості підсоленої води, додавши 1 ст.л. олії, відцідити, додати до соусу, перемішати. Подавати, прикрасивши листочками базиліку.
|
Складники: 400 г спагеті 400 г шампіньйонів 200 г шпинату 1 цибулина 2 зубчики часнику сіль, перець, оливкова олія, зелень
Приготування: В оливковій олії підрум'янити часник, вийняти його і обсмажити цибулю до прозорості, додати скибочки почищених шампіньйонів і смажити до готовності. Шпинат промити порізати і додати до грибів, потушкувати все разом, посолити, поперчити. Спагеті відварити у підсоленій воді, процідити, додати до грибів зі шпинатом, прогріти, притрусити січеною зеленню і подавати.
|
Складники: 500 г спагеті 500 г телячого фаршу 2 скибки батону 1 яйце 2 цибулини 5 помідорів без шкірки (або 0,5 л томатного соку) 1 цукіні 2 зубчики часнику 200 г твердого сиру оливкова олія Приготування: Кабачок цукіні порізати шматочками і відварити протягом 10 хв у підсоленій воді. Кабачки відцідити і збити у пюре блендером. Цибулю порізати кубиками і підрум'янити в оливковій олії, додати дрібно січений часник, шматочки помідорів (або томатний сік), сушений орегано і кабачкове пюре і тушкувати на маленькому вогні протягом 15 хв. Скибки батону замочити у воді або молоці, відтиснути. Зелень петрушки і базиліку дрібно посікти. Змішати фарш, розмочений батон, яйце і половину зелені, посолити, поперчити і ретельно вимішати. З фаршу сформувати фрикадельки, запанірувати в сухарях або борошні і обсмажити і олії. Сир натерти на тертці. Відварити спагеті у великій кількості підсоленої води, додавши 1 ст.л. олії. На тарілку викласти спагеті з фрикаделька
...
Читать дальше »
|
Складники: 2 цибулини 600 г шампіньйонів 200 мл вершків 3 ст.л. оливкової олії 0,5 ч.л. майорану 100 г пармезану або іншого твердого сиру сіль, перець 300 г спагетті
Приготування: Для приготування соусу, в 2 ст.л. обсмажити до прозорості порізану кубиками цибулину (не до золотистого кольору). Шампіньйони почистити і порізати скибочками, додати до цибулі і обсмажувати протягом 20-25 хв, помішуючи. Гриби посолити, поперчити, додати майоран, влити вершки і тушкувати все на маленькому вогні протягом 10хв. Спагеті відварити у 4-5л підсоленої води, відцідити і влити 1 ст.л. оливкової олії. На блюдо викласти спагеті, в полити соусом і притрусити тертим пармезаном (або іншим твердим сиром).
|
Складники: 300 г спагеті 2 цибулини 3 зубчики часнику 2 морквини 1 цукіні 2 болгарських перця 0,5 банки маслин без кісточок 4 помідора без шкірки 100 г тертого твердого сиру (найкраще пармезану) 4 ст.л. оливкової олії сіль, перець, зелень
Приготування: Цибулю і часник дрібно посікти, моркву порізати дрібною соломкою, цукіні - крупнішою, помідори - скибочками, перець - соломкою. В 3 ст.л. олії обсмажити часник з цибулею до готовності, додати моркву і смажити на сильному вогні 5хв. До обсмажених овочів додати цукіні і перець і продовжувати смажити, не зменшуючи вогню, ще 10хв. Наприкінці покласти помідори, зменшити вогонь і тушкувати соус ще 10хв, посолити і поперчити його. Відварити спагеті у великій кількості підсоленої води, додавши 1 ст.л. олії, відцідити, викласти на блюдо, заправити соусом і притрусити пармезаном і січеною зеленню.
|
Складники: 400 г спагеті 3 болгарських перця 1 перець-чілі 1 цибулина 1 зубчик часнику 1 скл бульйону 0,5 скл вершків 300 г м\'ясного фаршу сіль, перець, орегано оливкова олія
Приготування: Болгарський перець і чілі почистити і порізати смужками. цибулю і часник подрібнити, всі овочі обсмажити в олії протягом 5хв, влити бульйон і тушкувати ще 5хв без покришки. Окремо обсмажити в олії фарш так, щоб став розсипчастим, додати тушковані овочі, орегано, сіль і перець, влити вершки і тушкувати соус. протягом 10-15хв. Спагеті відварити у 4-5л підсоленої води, відцідити і влити 1 ст.л. оливкової олії. На блюдо викласти спагеті і полити соусом.
|
Складники: 300 г спагеті 0,5 кг кальмарів 1 цибулина 1 морквина 1 корінь селери 3 зубчики часнику 0,5 скл бульйону 0,5 скл білого сухого вина 4 помідора без шкірки сіль, перець, оливкова олія, базилік
Приготування: Кальмари занурити в киплячу воду, відварити протягом 2-3хв, відцідити, охолодити і порізати на шматочки. Цибулю, селеру і моркву порізати кубиками, часник дрібно посікти. Обсмажити всі овочі в олії, влити бульйон і вино і тушкувати все протягом 10хв. Помідори порізати кубиками і додати до овочів, протушкувати протягом 5хв, додати кальмари і продовжувати тушкувати ще 7-8хв, посолити і поперчити соус. Спагеті відварити у великій кількості підсоленої води, відцідити. На тарілку викласти макарони, полити соусом і прикрасити листочками базиліку.
|
Складники: 600 г креветок 100 мл білого сухого вина 300 г шампіньйонів 0,5 кг спагеті 1 цибулина 2 зубчики часнику 1 болгарський перець сіль, перець, зелень петрушки і базиліку
Приготування: Креветки залити вином і довести до кипіння, процідити, креветки почистити, а у вино додати кубики цибулі, дрібно посічений часник і півкільця болгарського перцю. Тушкувати все разом протягом 5-7 хв, додати креветки і тушкувати ще 5 хв. Спагеті відварити у 2 л.підсоленої води з 1 ст.л. оливкової олії, відцідити. Викласти спагеті на тарілки, полити соусом і притрусити січеною зеленню.
|
Складники: 250 г спагеті 2 л води 2 ч.л. солі 1 ст.л. оливкової олії Для соусу: 2 ст.л. оливкової олії 300 г курячого фаршу 2 цибулини 500 г броколі 400 мл вершків сіль, перець, сушений базилік і майоран
Приготування: Приготувати соус: цибулю порізати півкільцями і обсмажити в олії до прозорості, додати фарш і смажити, поки вода не випарується, посолити, поперчити, додати трави і влити вершки. Броколі відварити протягом 7 хв у підсоленій воді, відцідити і додати в соус. Довести соус до кипіння і виключити. Спагеті відварити у 2 л.підсоленої води з 1 ст.л. олії, відцідити. Викласти спагеті на тарілки, полити соусом і посипати тертим сиром.
|
Складники: 300 г спагеті 2 баклажани 2 помідора без шкірки 2 цибулини 3 зубчики часнику 100 г філе анчоусів рослинна олія, сіль, перець, розмарин
Приготування: Баклажани почистити, порізати кружальцями і залити підсоленою водою, через 30 хв відцідити. Часник і цибулю дрібно посікти і обсмажити в олії до золотистого кольору, додати баклажани і смажити поки не підрум'яняться, додати скибочки помідорів, розмарин, анчоуси, посолити і поперчити, тушкувати протягом 10 хв. Спагеті відварити у підсоленій воді, процідити, додати до баклажанного соусу, прогріти і подавати.
|
Складники: 2 цибулини 3 зубчики часнику 3-4 томати без шкірки або 0,5 л томатного соку по 0,5 ч.л. сушених базиліку і орегано 700 г м\'ясного фаршу 100 г пармезану або іншого твердого сиру 300 г спагеті 3 ст.л. оливкової олії сіль, перець
Приготування: Приготувати соус. Цибулю і часник дрібно посікти у обсмажити у 2 ст.л. олії до прозорості (не до золотистого кольору). Додати фарш і смажити, поки вся рідина не випарується, а фарш не стане розсипчастим. Додати дрібно порізані помідори або томатний сік, сіль, перець і трави і тушкувати ще 10 хв. Спагеті відварити у 4-5л підсоленої води, відцідити і влити 1 ст.л. оливкової олії. На блюдо викласти спагеті, в полити соусом і притрусити тертим пармезаном (або іншим твердим сиром).
|
Складники: 12 листів лазаньї 1 кг полуниць 1,5 скл цукру 3 - 4 ст.л. полуничного лікеру 5 білків, дрібка солі вершкове мало, листочки м\'яти
Приготування: Листи лазаньї відварити до готовності згідно до інструкції на упаковці. Полуниці помити, порізати скибочками, засипати половиною цукру, влити 2ст.л. води і лікер і варити протягом 5хв на маленькому вогні, охолодити. Форму для запікання злегка змастити вершковим маслом і викласти почергово по 4 листи лазаньї і полуничну начинку. Білки збити на круту піну з дрібкою солі і рештою цукру. На верхній шар лазаньї викласти збиті білки і запікати у духовці протягом 10-15 хв при 120 градусах. Подавати, прикрасивши листочками м'яти.
|
Опис: 25 - 30 шт макаронних виробів у вигляді великих мушль або трубочок 4 помідора без шкірки 500 г філе білої риби 100 г тертого твердого сиру 3 ст.л. молока 3 ст.л. сметани 1,5 ст.л. борошна 1 ст.л. вершкового масла 1,5 скл бульйону (рибного або овочевого) 0,5 скл білого вина сіль, перець, зелень петрушки
Складники: Мушлі або трубочки відварити до готовності. Помідори порізати кубиками, петрушку дрібно посікти. Рибне філе разом з молоком збити у блендері до утворення однорідного пюре. Змішати рибну масу з помідорами, петрушкою, сіллю і перцем, посолити і поперчити фарш. Приготувати соус: борошно злегка обсмажити у вершковому маслі, неперервно помішуючи влити вино, бульйон і сметану, проварити протягом 5-7хв, посолити і поперчити. Мушлі або трубочки наповнити рибним фаршем. Форму змастити маслом, на дно викласти фаршировані макарони, залити соусом, притрусити сиром і запікати протягом 25хв при 2000.
|
Складники: 350 г фігурних макаронних виробів 1 банка консервованого або 200 г свіжого відвареного горошку 150 г шинки 300 г креветок 2 цибулини 150 мл білого сухого вина 150 г твердого сиру рослинна олія сіль, перець
Приготування: Цибулю підсмажити до золотистого кольору, додати почищені креветки і смажити протягом 5 - 7 хвилин, додати порізану смужками шинку і продовжувати смажити, всипати горошок, влити вино, посолити, поперчити і тушкувати ще 15 хвилин. Макарони відварити, додати до креветок з шинкою, змішати. Форму вистелити фольгою, змастити олією, викласти макарони, посипати тертим сиром, загорнути краї фольги на страву і запікати при 180 градусах протягом 15 хвилин.
|
Складники: 300 г макарон - бантиків 250 г кисломолочного сиру 2 цибулини 2 ст.л. рослинної олії 250 г шинки 1 ч.л. солодкої меленої паприки сіль, свіжий базилік
Приготування: Шинку порізати соломкою, цибулю - півкільцями. Цибулю обсмажити в олії до прозорості, додати шинку, все разом підрум'янити, посолити, посипати паприкою. Сир протерти крізь сито. Макарони відварити згідно до інструкції на упаковці, додати до смаженої шинки, все перемішати. Викласти на тарілки макарони, зверху - сир, прикрасити все литочками базиліку.
|
Складники: 300 г макарон 2 цибулини 300 г свіжої або замороженої стручкової квасолі 0,5 кг помідорів 1 банка (200 г) консервованого тунця оливкова олія сіль, перець, базилік
Приготування: ПОмідори надрізати навхрест, залити окропом і зняти шкірку, порізати на шматочки, квасолю відварити у підсоленій воді. Цибулю порізати кубиками і обсмажити в олії, додати квасолю, тунець і помідори, смажити ще кілька хвилин, посолити, поперчити. Макарони відварити у підсоленій воді з ложкою оливкової олії, процідити, додати до овочів з тунцем, все перемішати. Подавати, посипавши подрібненим базиліком.
|
Складники: 2 баклажани 2 кабачки цукіні 2 болгарських перця 200 г дрібних помідорів (найкраще черрі) 400 г макаронів пенне (довгих трубочок) сіль,перець, оливкова олія січена зелень петрушки і базиліку тертий пармезан
Приготування: Перці почистити від насіння. Всі овочі порізати смужками, баклажани посолити, залишити на 20 хв, а тоді промити під проточною водою. Форму для запікання змастити олією, викласти овочі, посолити і поперчити їх, скропити олією зверху і запікати протягом 30хв при 200 градусах. Макарони відварити згідно до інструкції на упаковці і відцідити, додати до них запечені овочі. Подавати посипавши січеною зеленню і тертим пармезаном.
|
Складники: 0,5 кг макарон - ракушок 200 г шинки 0,5 скл січених волоських горіхів 3 зубчики часнику оливкова олія сіль, перець, багато зелені
Приготування: Шинку порізати соломкою, обсмажити в олії, додати горіхи, вичавлений часник і січену зелень ( петрушка, кріп, кінза). Макарони відварити у підсоленій воді з ложкою оливкової олії, процідити, додати до шинки з горіхами, все перемішати і обсмажувати ще протягом 5 хв.
|
Складники: 250 г готових листів лазаньї 400 г м\'ясного фаршу 1 морквина 1 цибулина 400 г помідорів без шкірки (або консервованих у власному соці) 200 мл червоного сухого вина 2 стебла селери 2 зубчики часнику сіль, перець, орегано, базилік, оливкова олія тертий твердий сир (краще пармезан) Приготування: Листи лазаньї відварити проятгом 3хв (вони повинні зм'якнути, але не зваритись) у підсоленій воді. Приготувати начинку: цибулю і часник дрібно посікти, моркву і стебла селери порізати шматочками. В оливковій олії злегка обсмажити цибулю з часником, додати мокву і селеру і смажити разом ще 5хв. Додати до овочів фарш, і смажити протягом 7хв., додати скибочки помідор, влити вино, посолити, всипати прянощі і тушкувати все разом близько 40хв. Начинку охолодити. Для приготування соусу бешамель борошно обсмажити в маслі, тоненькою цівкою влити молоко (постійно помішуючи), посолити, додати мускатний горіх і дати закипіти. Форму ретельно змастити масл
...
Читать дальше »
|
Складники: 400 г локшини 1 великий пучок базиліку 2 ст.л. кедрових горішків 2 зубчики часнику 100 мл + 4 ст.л. оливкової олії 400 г креветок 50 г тертого пармезану сіль, перець,
Приготування: Локшину відварити у підсоленій воді згідно до інструкції на упаковці. Приготувати соус песто: у блендері збити базилік, горішки, сир і часник, влити 150 мл олії і ретельно розмішати. Креветки почистити і обсмажити у 4 ст.л. розігрітої олії по 2хв з кожного боку. Локшину змішати з соусом песто і викласти зверху креветки.
|
Складники: 250 г пластин тіста для лазаньї 1 цибулина 2 болгарських перця 750 г квашеної капусти 0,5 скл білого сухого вина 0,5 л сметани 2 ст.л. цукру 2 ст.л. вершкового масла 2 ст.л.томатної пасти 200 г тертого твердого сиру сіль, перець
Приготування: Листи лазаньї відварити проятгом 3хв (вони повинні зм'якнути, але не зваритись) у підсоленій воді. Приготувати начинку: цибулю порізати кубиками і обсмажити до прозорості у маслі. Перець порізати смужками і разом з капустою додати до цибулі, влити вино і тушкувати усе під покришкою на малому вогні протягом 25-30хв. Додати томатну пасту, сметану і цукор, посолити, поперчити начинку і тушкувати до готовності капусти. Форму для запікання змастити і викласти послідовно пластини тіста і капустяну начинку. Останній шар капусти густо притрусити тертим сиром і запікати при 1800 протягом 30-35хв.
|
Складники: Для тіста: 400 г борошна 4 яйця Для начинки: 700 г фаршу 1 цибулина 0,5 кг помідор без шкірки сіль, перець, орегано, рослинна олія Для соусу бешамель: 2 ст.л. борошна 600 мл молока 2 ст.л. вершкового масла сіль, дрібка мускатного горіху Для посипки: 100 г твердого сиру Приготування: З підсоленого борошна і яєць замісити тісто (можна додати 1-2 ст.л. молока чи води, але тоді тісто стане м'якшим). Тісто поділити на кілька частин, дуже тонко розкачати і залишити підсихати. Підсушене тісто розрізати на пластини по розмірах форми. Цибулю порізати кубиками і обсмажити в олії, додати фарш і обсмажувати, поки не стане розсипчатим, додати скибочки помідорів, сіль, перець, орегано і тушкувати протягом 10 хв. Приготувати соус: борошно обсмажити в маслі, тоненькою цівкою влити молоко (постійно помішуючи), посолити, додати мускатний горіх і дати закипіти. Форму ретельно змастити маслом і викладати послідовно пластини тіста, обсмажений фарш, соус
...
Читать дальше »
| |