Складники: На 6 горщиків: 600 г свинини 1 кг картоплі 1 яйце 1 ст.л. з гіркою борошна 2 цибулини 300 г шампіньонів (або 75 г білих сушених грибів) рослинна олія сіль, перець, зелень Для соусу: 1 скл. грибового бульйону 1 скл сметани сіль, перець, лавровий лист, зелень Приготування: Свинину порізати шматочками, обсмажити і викласти на дно горщиків. Гриби мілко порізати і обсмажити разом з кубиками цибулі. (якщо використовуєте сушені, а не свіжі гриби, то їх слід попередньо замочити і відварити). Картоплю почистити, натерти на мілкій тертці, відтиснути сік, посолити, поперчити, додати яйце і борошно і старанно вимішати. З картопляного фаршу сформувати кульки, загортаючи всередину грибову начинку, і обсмажити до золотистого кольору. Картопляні кнедлики викласти на м'ясо, все залити соусом поставити в холодну духовку і тушити ще протягом 20-30 хв (від часу, коли прогріється духовка). Подавати, притрусивши зеленню. Для приготування соусу, сметану з
...
Читать дальше »
|
Складники: На 6 горщиків: 1,2 кг телятини 12 картоплин середнього розміру 6 невеликих баклажанів 2 цибулини 4 помідора без шкірки 1 морквина 1 скл сметани 1 ст.л. борошна 0,5 л холодної води рослинна олія Приготування: Телятину і картоплю порізати кубиками зі стороною 3 см, м'ясо обсмажити в олії на сильному вогні до появи хрусткої шкірочки. Баклажани розрізати повздовж пластинами товщиною 0,5-1 см, залити холодною водою, додати 1 ст.л. солі і залишити, щоб вийшла гіркота. Через 20 хв баклажани промити, обсушити і обсмажити в олії до золотистого кольору. Цибулю порізати кубиками, моркву - крупною соломкою, помідори натерти на тертці. Цибулю обсмажити в олії до прозорості, додати борошно і смажити ще протягом хвилини, неперервно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки, додати сметану, пюре з помідорів і влити воду, довести соус до кипіння, посолити, поперчити. На дно горщиків викласти м'ясо, далі - картоплю з морквою. Пластини баклажан згорнути у
...
Читать дальше »
|
Складники: На 6 порцій: 1кг телятини 750 г картоплі 3 цибулини рослинна олія 250 мл бульйону 150 мл червоного сухого вина 1,5 скл сметани сіль, перець, зелень, лавровий лист
Приготування: М'ясо порізати кубиками і обсмажити в олії, після м'яса обсмажити півкільця цибулі. Картоплю порізати кубиками (за бажанням теж злегка обсмажити). В горщики викласти м'ясо, потім - картоплю, зверху - цибулю. Все посолити, поперчити, додати по одному лавровому листу, полити бульйоном і поставити в духовку. Через 25 хв після того, як бульйон в горщиках закипить, вийняти лавровий лист, долити вино, а ще через 8-10 полити сметаною. Потушити в духовці ще 5-7 хв, посипати посіченою зеленню і подавати. (Горщики класти в холодну духовку).
|
Складники: На 6 горщиків: 1 кг курячого філе 300 г рису 4 цибулини 4 ст.л. соєвого соусу 2 ст.л. лимонного соку 2 ст.л. оливкової олії сіль, перець, сушений майоран, зелень петрушки і кінзи
Приготування: Філе порізати кубиками, додати дрібно посічену цибулю, соєвий соус (або сіль), перець, лимонний сік, оливкову олію і сушений майоран, все перемішати і залишити маринуватись на 12 годин. Часник вичавити і натерти горщики всередині. В кожен горщик насипати рис (50г), залити водою (на 1 см вище рису), додати дрібку солі і накрити промаринованим курячим філе. Тушити в духовці при температурі 180-200 градусів близько 45 хвилин. (Горщики класти в холодну духовку). Перед подачею посипати січеною зеленню петрушки і кінзи.
|
Складники: Для тіста: 2 скл борошна 3/4 скл кип\'ятку 4 ст.л. рослинної олії дрібка солі Для начинки: 100 г сушених грибів 1 цибулина сіль, перець, рослинна олія, лавровий лист, чорний перець горошком Приготування: Кип'яток змішати з олією. Борошно просіяти, всипати сіль, влити кип'яток з олією і дерев'яною лопаткою замісити тісто. Коли злегка вистигне, домісити рукою. Приготувати начинку: гриби замочити на 4-5 годин у воді, промити, залити свіжою водою, і варити, посоливши, протягом 30хв. Готові гриби відцідити (відвар не виливати) і охолодити. Порізати цибулю і гриби дрібними кубиками і обсмажити разом на олії, посолити, поперчити начинку і охолодити. Тісто розкачати у дуже тонкий пласт і скляночкою вирізати кружечки. На кожне кружальце тіста покласти 1 ч.л. грибної начинки і с кріпити краї тіста, сформувавши кундюми (за формою вони такі ж як пельмені). Викласти кундюми на змащений лист і запікати при 200 градусах протягом 15хв. Розкласти запечені к
...
Читать дальше »
|
Складники: На 6 горщиків: 30 середнього розміру картоплин 8 яєць 750 мл молока 6 зубчиків часнику 200 г твердого сиру 12 ч.л. вершкового масла сіль, перець
Приготування: Часник вичавити через прес і натерти горщики зсередини, на дно кожного горщика покласти по 1 ч.л. масла. Картоплю помити, почистити і порізати тоненькими кружальцями, посолити, поперчити, перемішати і розкласти в горщики. Яйця збити з молоком і сіллю і цією сумішшю залити картоплю в горщиках. Сир натерти на крупній тертці і посипати ним картоплю з яйцями, зверху покласти ще 1 ч.л. масла. Запвкати в духовці при 170 градусах поки картопля не зм\'якне. (Горщики класти в холодну духовку).
|
Складники: На 6 горщиків: 1 кг баранини 400 г несолодких яблук 2 цибулини 2 помідора без шкірки 1 кг картоплі 150 г ізюму 4 ст.л. сметани 100 г червоного сухого вина 1 ст.л. борошна рослинна оліяъ сыль, перець, зелень
Приготування: Баранину порізати на шматки, обсмажити, додати півкільця цибулі і смажити, поки цибуля не зазолотиться, додати скибочки помідорів, посипати борошном, залити сметаною (можна долити 100 г води), посолити, поперчити і тушкувати близько 10 хв. Картпоплю порізати кружальцями і обсмажити. Яблука порізати шматочками, ізюм промити. В горщики викласти м'ясо, картоплю, яблука, помитий ізюм, залити соусом з м'яса і вином, щільно закрити горщики кружальцями тіста і запікати в духовці при 200 градусах протягом 15-20 хв. Окремо подати тарілку з січеною зеленню. Для приготування тіста, в борошно вибити яйця і, доливаючи воду, замісити круте тісто.
| |