Складники: 2 великих коропа 250 г шампіньйонів 75 г вершкового масла 2 цибулини 1 ст.л. борошна 1 скл сметани 100 г твердого сиру 2 ст.л. панірувальних сухарів сіль, перець, зелень петрушки
Приготування: Коропа почистити від луски і нутрощів, відрізати голову і відділити м'ясо від хребта і кісток, не пошкоджуючи філе. Форму для запікання змастити маслом, викласти рибне філе, посолити, поперчити і запікати при 1ё80 градусах протягом 10хв. Цибулю обсмажити в маслі до прозорості, додати почищені і порізані скибочками шампіньйони і тушкувати до готовності, посолити і поперчити. Викласти гриби на філе. Змішати сметану з борошном, злегка підсолити і залити соусом рибу з грибами, притрусити все сумішшю дрібно натертого сиру і сухарів і продовжувати запікати до утворення рум'яної шкірочки. Подавати, прикрасивши зеленню.
|
Складники: 1 великий короп масою близько 1 кг 2 - 3 ст.л. борошна сіль, перець (або спеціальна приправа для риби) рослинна олія
Приготування: Рибу почитити від луски і нутрощів, порізати на шматки. Посолити і поперчити кожен шматок (або посипати приправою для риби) і залишити на 10 хв. Запанірувати кожен шматок в борошні і обсмажити в олії до золотистого кольору.
|
Складники: 0,5 кг філе білої риби 200 г морської капусти 1 цибулина 1 морквина 1 черства булочка 1 яйце 2 ст.л. вершкового масла рослинна олія сіль, перець, зелень панірувальні сухарі
Приготування: Моркву відварити, булочку розмочити у воді і відтиснути. Зелень дрібно посікти. Змолоти на м'ясорубці рибне філе, моркву, цибулю, морську капусту і розмочену булочку. Додати у фарш яйце, сіль, перець, розтоплене вершкове масло і січену зелень, старанно вимішати. Сормувати котлетки, запанірувати їх у сухарях і обсмажити в олії.
|
Складники: 1,3 кг рибного філе 100 г вершкового масла 100 г борошна 3 скибки батону 3 яйця 2 цибулини 1 морквина 1 корінь петрушки 1 корінь селери 2 гвоздички 4 горшини духмяного перцю 1,5 скл рибного або овочевого бульйону сіль, перець, лимонний сік Приготування: Батон замочити у воді, а коли розм'якне, відтиснути. 1 цибулину порізати кубиками і обсмажити в маслі. 300г риби змолоти на м'ясорубці разом з батоном і 1 цибулею, додати смажену цибулю, яйця, посолити, поперчити і старанно вимішати. Решту рибного філе злегка відбити, посолити, поперчити, на край викласти фарш і загорнути у вигляді рулета, с кріпити зубочисткою. Кожен рулетик запанірувати в борошні, обсмажити в маслі і викласти в казанок. Моркву, корені петрушки і селери натерти на крупній тертці і обсмажити в маслі, посипати 1 ст.л. (без гірки) борошна, ще трошки підрум'янити і залити бульйоном, ретельно розмішати, додати духмяний перець, гвоздику, посолити,
...
Читать дальше »
|
Складники:
400 г філе лосося 150 г рису 210 мл води 1 ч.л. каррі 150 г зеленого горошку 1 ст.л. оливкової олії 1 ст.л. лимонного соку 1 ч.л. вершкового масла сіль, білий перець
Приготування: Рибу посолити, поперчити, полити лимонним соком і оливковою олією і залишити на 30хв для маринування. Рис промити, всипати до чаші для рису, додати воду, каррі і сіль і готувати в пароварці, встановивши таймер на 30хв. Після закінчення встановленого часу до рису додати горошок і вершкове масло і встановити чашу з рисом у верхній ярус пароварки. У нижній ярус пароварки викласти промариновану рибу і готувати все одночасно, встановивши таймер ще на 15 хв.
|
Складники: 800 г філе лосося 400 г свіжого або замороженого шпинату 3 ст.л. вершкового масла 50 мл білого сухого вина 50 мл вершків 1 ч.л. тертої лимонної цедри сіль, перець
Приготування: Філе лосося посолити, поперчити, притрусити лимонною цедрою, полити вином і залишити на 30хв. Промариновану рибу викласти у пароварку. Готувати рибу на пару, встановивши таймер на 20-25хв. Шпинат протушкувати в маслі до готовності і подрібнити (заморожений шпинат попередньо не розморожувати). Влити у шпинатну масу вершки, посолити, поперчити і тушкувати ще 1-2хв. На тарілки покласти шпинат, а зверху викласти шматочк звареного філе лосося. Притрусити смужками лимонної цедри.
|
Складники: 1 - 1,2 кг лосося 2 лимона 2 ст.л. каперсів сіль, перець Для пасти: 3 ст.л. вершкового масла 5 - 6 філе анчоусів
Приготування: Почищену рибу натерти сіллю, перцем, полити соком 1-го лимона і залишити для маринування на 20-30хв. Приготувати пасту: філе анчоусів збити у блендері або розтерти з вершковим маслом. Змастити рибу половиною пасти, викласти на змащений лист і випікати в духовці протягом 30хв при 200 градусах, час від часу змащуючи рештою пасти. Подавати лосося, притрусивши каперсами і прикрасивши дольками лимона.
|
Складники: 1 кг філе лосося 0,5 кг картоплі 0,5 кг м\'якоті гарбуза 3 яйця 150 г молока 1 скл сметани сіль, перець, зелень кропу, рослинна олія
Приготування: Картоплю відварити до напівготовності (5-7хв) і порізати тонкими кружальцями. Гарбуз порізати тонкими пластинками. Форму для запікання змастити олією, на дно викласти половину картоплі, зверху - половину гарбуза, далі - філе лосося, покрити все рештою овочів. Яйця збити з молоком, сметаною, сіллю, перцем і січеним кропом, залити сумішшю овочі з рибою. Запікати страву 45 хвилин при температурі 190 градусів.
|
Складники: 800 г філе хека 1 кг картоплі 1 ст.л. борошна 2 цибулини 1 ч.л. гірчиці 50 г вершкового масла 4 ст.л. рослинної олії сіль, перець, зелень кропу
Приготування: Філе порізати кубиками зі стороною 3-4 см. Цибулю порізати кубиками. Олію розігріти на сковорідці, сикласти цибулю, рибу, посолити, поперчити, додати гірчицю, посипати борошном і смажити до готовності. Картоплю відварити у мундирі, охолодити, почистити і порізати кружальцями і посолити. У змащену маслом форму викласти половину картоплі, зверху - рибний фарш, а потім - решту картоплі. Все покрити шматочками вершкового масла і запікати при температурі 150 градусів протягом 30-35хв. Подавати, притрусивши зеленню кропу.
|
Складники: 1 короп (масою 700-800 г) 150 г свіжого бекону велика цибулина сіль, перець, фольга, рослинна олія
Приготування: Рибу випатрати (голову залишити), промити, обсушити серветкою, натерти сіллю, поперчити. Бекон порізати смужками і підсолити, нафарширувати ним рибу. Фольгу змастити олією, викласти рибу і посипати її кружальцями цибулі, злегка посолити цибулю і загорнути фольгу так, щоб не витікав сік. Запікати рибу на грилі по 12 хв з кожного боку або у вугіллі, що залишилось після спаленого багаття протягом 20-25хв не обертаючи.
Примітки: Таку рибу можна приготувати і в духовці при 200 градусах.
Час приготування: 1 год 15 хв Складність: Посередньо Порцій: 1 порція Кількість:
Країна/Регіон: Ціна порції:
Вегетаріанський: Ні Без лактози: Ні Дієтична страва: Ні Без глютену: Ні Калорійність: Калорійність у кілоджоулях:
Жири: Хлібні одиниці:
Білки: Вуглеводи:
| |