Главная » Архив материалов
Складники:
1 скл молока або вершків 1 скл бульйону 1 лавровий лист 4 ст.л. вершкового масла 3 ст.л. борошна сіль, духмяний перець Приготування: Лавровий лист і кілька горошин духмяного перцю залити бульйоном, скип'ятити і процідити. Борошно обсмажити у розпущеному маслі. Постійно помішуючи, влити бульйон, а потім невеликими порціями додати вершки або молоко. Посолити і варити, помішуючи, поки соус набуде консистенції густої сметани. |
Складники:
100 г вершкового масла 1 ст.л. борошна 75 г бульйону 1 скл вершків або молока сіль Приготування: Борошно обсмажити у розпущеному маслі. Постійно помішуючи, влити бульйон, а потім невеликими порціями додати вершки або молоко. Посолити і варити, помішуючи, поки соус набуде консистенції густої сметани. |
Складники:
2 картоплини 1 скл кефіру 1 ст.л. хмелі-сунелі 3 зубчика часнику сіль Приготування: Картоплю відварити у мундирі, вистудити і розтерти в пюре. Влити кефір і вимішати до однорідної маси. Соус має мати консистенцію густої сметани, якщо надто густий, то норму кефіру слід збільшити. Додати вичавлений часник, хмелі-сунелі, посолити і ще раз ретельно перемішати. |
Складники:
1 кисле яблуко 2 ст.л. лимонного соку 400 г кисломолочного сиру 2 ст.л. готового хріну з оцтом (консервованого білого) сіль, перець Приготування: Сир протерти крізь сито. Яблуко натерти на дрібній тертці, додати сир, хрін, лимонний сік, сіль і перець. Все ретельно перемішати. Примітки: Для особливої пікантності можна додати 0,5 ч.л. цукру. |
Складники:
1 буряк 2 кореня хріну 200 г майонезу 1 ч.л. оцту 1 ст.л. цукру сіль, перець Приготування: Буряк відварити у мундирі, почистити разом з хроном. Підготовлені овочі натерти на мілкій тертці, додати майонез, сіль, перець, оцет і цукор і все ретельно вимішати. Опис: Цей соус найкраще паcує до заливних страв і до м'яса. |
Складники:
200 г журавлини 100 г апельсинового соку 1 ст.л. цукру 3 ст. л. дрібно натертого хріну 100 мл кип\'яченої води сіль Приготування: Журавлину перебрати, просити, притрусити цукром і залити сумішшю апельсинового соку і води. Довести соус до кипіння і варити 4-5хв. Проварену масу охолодити і збити у блендері, посолити, додати натертий на дрібній тертці хрін і залишити на кілька годин у холодильнику. |
Складники:
1 авокадо 2 ст.л. сметани 2 зубчики часнику сіль, перець, зелень кропу Приготування: Авокадо розрізати навпіл, вийняти кісточку. М'якоть авокадо вибрати ложкою, розтерти зі сметаною, вичавленим часником, дрібно січеною зеленню кропу і сіллю. Збити у блендері до кремоподібного стану. |
Складники:
1 авокадо 50 г вершків сіль, білий перець Приготування: Авокадо розрізати навпіл, вийняти кісточку. М'якоть авокадо вибрати ложкою і збити у блендері з вершками. Посолити і поперчити. |
Складники:
200 г майонезу 100 г томатної пасти 5 зубчиків часнику 200 мл холодної кип\'яченої води 1 ст.л. сухої аджики 1 ст.л. хмелі-сунелі 1 ст.л. оцту 2 ст.л. цукру сіль Приготування: Старанно змішати майонез, томатну пасту і воду, посолити, додати аджику, хмелі-сунелі, вичавлений часник, цукор і оцет. |
Складники:
1 авокадо 1 ст.л. мелених волоських горіхів 1 зубчик часнику 1 ст.л. майонезу сіль, зелень Приготування: Авокадо розрізати навпіл, вийняти кісточку. М'якоть авокадо вибрати ложкою, додати горіхи, вичавлений часник, дрібно січену зелень, сіль і майонез. Все збити блендером до кремоподібного стану. |