Главная » Другі страви з риби і морепродуктів
Складники:
1 кг заморожених клальмарів
150 мл мінеральної води з газом
2 яйця
1 скл. борошна
2 ст.л. горілки
сіль, перець, лавровий лист
0,5 л рослинної олії для обсмажування




Приготування:
Заморожені почищені кальмари покласти в посудину і залити гарячою водою. Через 5хв відцідити і промити під холодною одою. В киплячу підсолену воду додати лавровий лист і опустити тушки кальмарів, варити 30 секунд, а тоді відцідити, охолодити і порізати кільцями. Приготувати кляр: збити яйця з мінеральною водою, сіллю і перцем, всипати борошно і ще раз ретельно збити. Олію розігріти, кільця кальмарів змочити у клярі і обсмажити у фритюрі. Готові обсмажені кільця викласти на паперову серветку, щоб прибрати залишки жиру.




Категория: Другі страви з риби і морепродуктів | Просмотров: 282 | Добавил: GERA23 | Дата: 05.09.2012 | Комментарии (0)

Складники:
1 кг почищених кальмарів
1 цибулина
2 зубчики часнику
800 г свіжих або консервованих у власному соці помідорів
0,5 ч.л. насіння фенхелю
0,5 ч.л. солодкої паприки
сіль, перець, оливкова олія, зелень




Приготування:
Кальмари помити, зняти плівки і порізати кільцями шириною близько 1см. Цибулю порізати кубиками і обсмажити в олії до золотистого кольору, додати дрібно посічений часник, насіння фенхелю, ретельно перемішати. Помідори розчавити ложкою і додати в соус, посолити його, поперчити, всипати паприку і довести до кипіння. Додати кальмари і тушкувати на маленькому вогні протягом 30хв під покришкою і ще 30 хв без покришки. Подавати кальмарів з макаронами або рисом, притрусивши січеною зеленню





Категория: Другі страви з риби і морепродуктів | Просмотров: 272 | Добавил: GERA23 | Дата: 05.09.2012 | Комментарии (0)

Складники:
1 кг каракатиць
400 г замороженого горошку
1 морквина
2 цибулини
1 корінь селери
1 зубчик часнику
0,5 кг помідор без шкірки
200 мл білого сухого вина
сіль, перець, оливкова олія




Приготування:
У каракатиць відрізати голову, вивернути їх, видалити нутрощі і пластинки, під струменем теплої води зняти шкірку з тушки і щупалець і дрібно порізати. Моркву, цибулю і корінь селери почистити і порізати дрібними кубиками. В казанку розігріти олію і обсмажувати у ній овочі, неперервно поміщуючи, протягом 12-15хв. Додати м'ясо каракатиць, влити вино і тушкувати близько 10хв на маленькому вогні. Помідори порізати кубиками, додати до тушкованої суміші, готувати все разом ще 15хв, посолити і поперчити, всипати горошок (не розморожуючи), ретельно перемішати, протушкувати ще 15хв і зняти з вогню.






Категория: Другі страви з риби і морепродуктів | Просмотров: 351 | Добавил: GERA23 | Дата: 05.09.2012 | Комментарии (0)

Складники:
500 г креветок
3 ст.л. борошна
1 болгарський перець
1 цибулина
5 помідор без шкірки
рослинна олія
сіль, перець




Приготування:
Креветки відварити у підсоленій воді протягом 2хв і почистити. Цибулю і перець порізати кубиками і обсмажити в олії до м'якості, посипати борошном, додати креветки і шматочки помідорів, посолити, поперчити і смажити, помішуючи, ще 10 хв. Подавати з відварним рисом.







Категория: Другі страви з риби і морепродуктів | Просмотров: 279 | Добавил: GERA23 | Дата: 05.09.2012 | Комментарии (0)

Складники:
1 кг свіжих або морожених мідій
50 мл білого сухого вина
1 цибулина
1 корінь петрушки
1 пучок зелені петрушки
0,5 кг помідорів без шкірки
1 зубок часнику
рослинна олія, сіль, перець
-
-
-
-
-
-



Приготування:
Відібрати всі пошкоджені або відкриті мідії. Залити мідії водою, додати цибулину і корінь петрушки і варити на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки всі мідії не розкриються. Відцідити мідії і вийняти м'ясо з ракушок. Часник посікти і обсмажити в олії, додати скибочки помідорів, посолити, поперчити, посипати січеною зеленню петрушки, залити вином і варити протягом 10хв. Додати мідії і тушкувати протягом 5 хв. Подавати з відварним рисом і свіжими овочами.






Категория: Другі страви з риби і морепродуктів | Просмотров: 260 | Добавил: GERA23 | Дата: 05.09.2012 | Комментарии (0)

Складники:
Для тіста: 300 г борошна
750 мл молока
2 яйця
1 ч.л. цукру
дрібка солі
Для начинки: 400 г кальмарів або креветок
2 цибулини
2 яйця
2 ст.л. вершкового масла
2-3 ст.л. майонезу
сіль, перець, зелень




Приготування:
Збити тісто з молока, борошна, яяєць, цукру і дрібки солі. Сковорідку розігріти і змастити шматочком сала, наколотим на виделку. Спекти млинці. Приготувати фарш: креветки або почищені кальмари відварити в підсоленій воді протягом 5-7 хв. Охолодити, креветки почистити. Морепродукти дрібно посікти. Цибулю порізати дрібними кубиками і обсмажити в маслі до прозорості. Круто зварені яйця порізати також кубиками. Змішати креветки (кальмари), яйця, цибулю, посолити, поперчити, додати січену зелень і заправити майонезом. Змастити начинкою кожен млинець і згорнути у вигляді трубочки або конвертика.



Примітки:
Креветки і кальмари готуються дуже швидко, якщо їх переварити, вони стануть жорсткими. ... Читать дальше »
Категория: Другі страви з риби і морепродуктів | Просмотров: 311 | Добавил: GERA23 | Дата: 05.09.2012 | Комментарии (0)

Складники:
1 кг філе з 2-3 сортів риби (коропа, щуки, тріски)
2 яйця
120 мл кип\'яченої води
2 - 3 ст.л. борошна (найкраще борошна з маци)
2 ст.л. цукру
1 л рибного бульйону
2 цибулини
3 морквини
лавровий лист, кориця, сіль, чорний перець-горошок




Приготування:
Рибу посолити і залишити в холодильник на 1 годину. Після цього філе промити і подрібнити у блендері. Додати у фарш яйця і, неперервно вимішуючи, всипати борошно, цукор і перець. Вимішувати фарш доти, поки не стане легким і пухким. Залишити фарш в холодильнику ще на 1 годину. З готового фаршу мокрими руками сформувати кульки. Рибний бульйон закип'ятити, опустити в нього кульки і варити протягом години, доливаючи воду так, щоб кульки були повністю покриті рідиною. Додати в бульйон кружальця моркви і цибулі, по дрібці кориці і цукру і варити без покришки ще 50хв, за 10 хв до кінця додати перець і лавровий лист. Подавати з хріном.






Категория: Другі страви з риби і морепродуктів | Просмотров: 315 | Добавил: GERA23 | Дата: 05.09.2012 | Комментарии (0)

Складники:


















1 кг філе білої риби
600 г помідорів
6 ст.л. французької гірчиці
4 ст.л. майонезу
1 лимон
сіль, перець, кріп, базилік, рослинна олія




Приготування:
Рибу посолити, поперчити і полити лимонним соком. Гірчицю змішати з майонезом і січеною зеленню. Помідори порізати кружальцями. Форму змастити олією і викладати шарами рибу, соус, помідори, рибу, соус, помідори. Останій шар - соус. Запікати при 180 градусах близько години.







Категория: Другі страви з риби і морепродуктів | Просмотров: 278 | Добавил: GERA23 | Дата: 05.09.2012 | Комментарии (0)

Складники:
























750 г рибного філе
1 головка савойської капусти
2 болгарських перця
1 цибулина
1 скл сметани
0,5 скл молока
200 г тертого твердого сиру
0,5 лимона
сіль, перець, сушений орегано
рослинна олія, зелень




Приготування:
Цибулю порізати півкільцями, перець - соломкою, капусту дрібно нашаткувати. Злегка обсмажити в олії цибулю з перцем, додати капусту, влити трошки води і тушкувати усе разом до м'якості, посолити, поперчити і на великому вогні, неперервно помішуючи, випарувати залишки рідини. Рибу порізати на шматочки, посолити, поперчити, скропити лимонним соком і залишити на 15хв. Приготувати соус: змішати сметану, молоко, сіль, перець і орегано. У вогнетривку форму (скляну або керамічну) викласти овочі, а зверху - шматочки риби. Залити все соусом, посипати тертим сиром і запікати протягом 20хв при 180 градусах. Подавати, притрусив ... Читать дальше »
Категория: Другі страви з риби і морепродуктів | Просмотров: 271 | Добавил: GERA23 | Дата: 05.09.2012 | Комментарии (0)

Складники:






1 кг філе лосося зі шкіркою
3 ст.л. оливкової олії
1,5 ст.л. бальзамічного оцту
2 ч.л. соєвого соусу
1 ч.л. лимонного соку
білий перець




Приготування:
Змішати олію, оцет, лимонний сік і соєвий соус. Залити цим маринадом рибу і залишити на 30хв. Викласти промариноване філе на змащений лист, поперчити і запікати протягом 30хв, періодично поливаючи маринадом.









Категория: Другі страви з риби і морепродуктів | Просмотров: 298 | Добавил: GERA23 | Дата: 05.09.2012 | Комментарии (0)

1 2 »

PSVK.ucoz.com - это сайт, на котором вы найдёте огромное количество статусов, они все расположены в удобном порядке и разбиты на категории. Так же вы можете добавить свой статус, который придумали вы или он вам просто нравится, для этого вам надо только зарегистрироваться. Статусы обновляются каждый день, и мы тщательно следим за тем, что бы это были действительно новыми и самые последними статусами - для аськи, для в контакте и для одноклассников, а не спам. Так же вы можете подписаться на нашу RSS ленту, Twitter, группу в контакте и быть всегда в курсе наших последних новостей и получать самые свежие новости. Надеемся, что вам понравится наш сайт, и вы будете всегда с нами! Ведь только у нас самые лучшие и угарные цитаты со всего Рунета. Веселые и смешные анекдоты и афоризмы известных писателей. Крылатые выражения, улетные приколы, шутки и подколы над друзьями и многое другое вы найдете на нашем огромной сайте. Каждый день все новое и новое появляется у нас. Рано или поздно, практически каждый пользователь всевозможных социальных сетей и проектов начинает использовать интересные и смешные статусы. Зачем нужны статусы? Ответ прост, если вам весело или грустно, почему бы не рассказать об этом своим друзьям, выставив соответствующий статус.

Статусы - от английского слова stаtuses (транскрипция - stаtusy`, с латыни - dignitates), в современное время является синонимом слова "цитаты", которое заменили статусы - это короткое выражение, состоящее из 140-160 символов, которое рассказывает читателю состояние души, настроение или внутренний мир автора статуса.

История возникновения статусов
История появления статуса приходит на 1996 год, когда появилась всемирно известная ICQ(аська). У каждого пользователя был статус присутствия, который являлся индикатором – есть ли пользователь онлайн или нет. Занят он или отдыхает. Статус служил визуальным показателем занятости для его друзей. После появления ICQ 5 версии, появился дополнительный (уточняющий) статус пользователя, в котором можно было подробно написать, что именно он делает в данный момент. Но с временем статусов становилось все больше и больше, и о первоначальной функции статусов все начали забывать, и это превращалось в развлекательно-увеселительное занятие. А ведь все начиналось всего с двух статусов – «Онлайн» и «Оффлайн».

Не зря говорят, что статусы всегда расскажут некоторую правду о человеке, которую он иногда стесняется сообщить открыто. С помощью статусов в в контакте, маил, одноклассниках, аське, skype и других сервисах приятно общаться, сообщать о произошедшем. Кто знает, где вы окажетесь завтра, но попав в плен к мексиканским ежам, попытайтесь зайти в социальную сеть и оповестить друзей с помощью статуса. Кроме таких вот экстренных случаев, статусы можно использовать и по делу, и просто так. Чтобы ваши друзья были в курсе всех изменений, произошедших с вами, пользуйтесь статусами. Если вам хочется написать смешной или, к примеру, любовный статус заходите на наш сайт. Здесь вы всегда сможете найти статус специально для себя, в зависимости от сложившейся ситуации. Смешные, интеллектуальные, о любви и многом другом, к тому же совершенно бесплатные статусы вы сможете найти здесь, на нашем сайте. Расскажите своим друзьям о нашем сайте и не забывайте менять статус в сети.