Складники: 1 кг заморожених клальмарів 150 мл мінеральної води з газом 2 яйця 1 скл. борошна 2 ст.л. горілки сіль, перець, лавровий лист 0,5 л рослинної олії для обсмажування
Приготування: Заморожені почищені кальмари покласти в посудину і залити гарячою водою. Через 5хв відцідити і промити під холодною одою. В киплячу підсолену воду додати лавровий лист і опустити тушки кальмарів, варити 30 секунд, а тоді відцідити, охолодити і порізати кільцями. Приготувати кляр: збити яйця з мінеральною водою, сіллю і перцем, всипати борошно і ще раз ретельно збити. Олію розігріти, кільця кальмарів змочити у клярі і обсмажити у фритюрі. Готові обсмажені кільця викласти на паперову серветку, щоб прибрати залишки жиру.
|
Складники: 1 кг почищених кальмарів 1 цибулина 2 зубчики часнику 800 г свіжих або консервованих у власному соці помідорів 0,5 ч.л. насіння фенхелю 0,5 ч.л. солодкої паприки сіль, перець, оливкова олія, зелень
Приготування: Кальмари помити, зняти плівки і порізати кільцями шириною близько 1см. Цибулю порізати кубиками і обсмажити в олії до золотистого кольору, додати дрібно посічений часник, насіння фенхелю, ретельно перемішати. Помідори розчавити ложкою і додати в соус, посолити його, поперчити, всипати паприку і довести до кипіння. Додати кальмари і тушкувати на маленькому вогні протягом 30хв під покришкою і ще 30 хв без покришки. Подавати кальмарів з макаронами або рисом, притрусивши січеною зеленню
|
Складники: 1 кг каракатиць 400 г замороженого горошку 1 морквина 2 цибулини 1 корінь селери 1 зубчик часнику 0,5 кг помідор без шкірки 200 мл білого сухого вина сіль, перець, оливкова олія
Приготування: У каракатиць відрізати голову, вивернути їх, видалити нутрощі і пластинки, під струменем теплої води зняти шкірку з тушки і щупалець і дрібно порізати. Моркву, цибулю і корінь селери почистити і порізати дрібними кубиками. В казанку розігріти олію і обсмажувати у ній овочі, неперервно поміщуючи, протягом 12-15хв. Додати м'ясо каракатиць, влити вино і тушкувати близько 10хв на маленькому вогні. Помідори порізати кубиками, додати до тушкованої суміші, готувати все разом ще 15хв, посолити і поперчити, всипати горошок (не розморожуючи), ретельно перемішати, протушкувати ще 15хв і зняти з вогню.
|
Складники: 500 г креветок 3 ст.л. борошна 1 болгарський перець 1 цибулина 5 помідор без шкірки рослинна олія сіль, перець
Приготування: Креветки відварити у підсоленій воді протягом 2хв і почистити. Цибулю і перець порізати кубиками і обсмажити в олії до м'якості, посипати борошном, додати креветки і шматочки помідорів, посолити, поперчити і смажити, помішуючи, ще 10 хв. Подавати з відварним рисом.
|
Складники: 1 кг свіжих або морожених мідій 50 мл білого сухого вина 1 цибулина 1 корінь петрушки 1 пучок зелені петрушки 0,5 кг помідорів без шкірки 1 зубок часнику рослинна олія, сіль, перець - - - - - -
Приготування: Відібрати всі пошкоджені або відкриті мідії. Залити мідії водою, додати цибулину і корінь петрушки і варити на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки всі мідії не розкриються. Відцідити мідії і вийняти м'ясо з ракушок. Часник посікти і обсмажити в олії, додати скибочки помідорів, посолити, поперчити, посипати січеною зеленню петрушки, залити вином і варити протягом 10хв. Додати мідії і тушкувати протягом 5 хв. Подавати з відварним рисом і свіжими овочами.
|
Складники: Для тіста: 300 г борошна 750 мл молока 2 яйця 1 ч.л. цукру дрібка солі Для начинки: 400 г кальмарів або креветок 2 цибулини 2 яйця 2 ст.л. вершкового масла 2-3 ст.л. майонезу сіль, перець, зелень Приготування: Збити тісто з молока, борошна, яяєць, цукру і дрібки солі. Сковорідку розігріти і змастити шматочком сала, наколотим на виделку. Спекти млинці. Приготувати фарш: креветки або почищені кальмари відварити в підсоленій воді протягом 5-7 хв. Охолодити, креветки почистити. Морепродукти дрібно посікти. Цибулю порізати дрібними кубиками і обсмажити в маслі до прозорості. Круто зварені яйця порізати також кубиками. Змішати креветки (кальмари), яйця, цибулю, посолити, поперчити, додати січену зелень і заправити майонезом. Змастити начинкою кожен млинець і згорнути у вигляді трубочки або конвертика. Примітки: Креветки і кальмари готуються дуже швидко, якщо їх переварити, вони стануть жорсткими.
...
Читать дальше »
|
Складники: 1 кг філе з 2-3 сортів риби (коропа, щуки, тріски) 2 яйця 120 мл кип\'яченої води 2 - 3 ст.л. борошна (найкраще борошна з маци) 2 ст.л. цукру 1 л рибного бульйону 2 цибулини 3 морквини лавровий лист, кориця, сіль, чорний перець-горошок
Приготування: Рибу посолити і залишити в холодильник на 1 годину. Після цього філе промити і подрібнити у блендері. Додати у фарш яйця і, неперервно вимішуючи, всипати борошно, цукор і перець. Вимішувати фарш доти, поки не стане легким і пухким. Залишити фарш в холодильнику ще на 1 годину. З готового фаршу мокрими руками сформувати кульки. Рибний бульйон закип'ятити, опустити в нього кульки і варити протягом години, доливаючи воду так, щоб кульки були повністю покриті рідиною. Додати в бульйон кружальця моркви і цибулі, по дрібці кориці і цукру і варити без покришки ще 50хв, за 10 хв до кінця додати перець і лавровий лист. Подавати з хріном.
|
Складники:
1 кг філе білої риби 600 г помідорів 6 ст.л. французької гірчиці 4 ст.л. майонезу 1 лимон сіль, перець, кріп, базилік, рослинна олія
Приготування: Рибу посолити, поперчити і полити лимонним соком. Гірчицю змішати з майонезом і січеною зеленню. Помідори порізати кружальцями. Форму змастити олією і викладати шарами рибу, соус, помідори, рибу, соус, помідори. Останій шар - соус. Запікати при 180 градусах близько години.
|
Складники: 750 г рибного філе 1 головка савойської капусти 2 болгарських перця 1 цибулина 1 скл сметани 0,5 скл молока 200 г тертого твердого сиру 0,5 лимона сіль, перець, сушений орегано рослинна олія, зелень Приготування: Цибулю порізати півкільцями, перець - соломкою, капусту дрібно нашаткувати. Злегка обсмажити в олії цибулю з перцем, додати капусту, влити трошки води і тушкувати усе разом до м'якості, посолити, поперчити і на великому вогні, неперервно помішуючи, випарувати залишки рідини. Рибу порізати на шматочки, посолити, поперчити, скропити лимонним соком і залишити на 15хв. Приготувати соус: змішати сметану, молоко, сіль, перець і орегано. У вогнетривку форму (скляну або керамічну) викласти овочі, а зверху - шматочки риби. Залити все соусом, посипати тертим сиром і запікати протягом 20хв при 180 градусах. Подавати, притрусив
...
Читать дальше »
|
Складники:
1 кг філе лосося зі шкіркою 3 ст.л. оливкової олії 1,5 ст.л. бальзамічного оцту 2 ч.л. соєвого соусу 1 ч.л. лимонного соку білий перець
Приготування: Змішати олію, оцет, лимонний сік і соєвий соус. Залити цим маринадом рибу і залишити на 30хв. Викласти промариноване філе на змащений лист, поперчити і запікати протягом 30хв, періодично поливаючи маринадом.
|
|