Главная » Архив материалов
Каву «Офламерон» можна приготувати з різних сортів кави.
Якщо Ви надаєте перевагу каві кислуватих сортів, Вам буде потрібно: - 50-60 г нехлорованої води - 1 чайна ложка кави дрібного помелу - 1 чайна ложка напівсолодкого шампанського Додайте каву в теплу воду. Суміш нагрійте на помірному вогні. На самому початку утворення пінки додайте 1 чайну ложку напівсолодкого шампанського, з якого вже вийшов газ. Зніміть каву з вогню, коли кавова піна стане масивною. Якщо Ви віддаєте перевагу каві гіркуватих сортів, Вам буде потрібно: - 50-60 г нехлорованої води - 1 чайна ложка кави дрібного помелу - ванілін - 1 чайна ложка напівсухого шампанського Перед тим, як набрати в ложку каву, занурте її у воду з ваніліном. Додайте каву в теплу воду. Суміш нагрійте на помірному вогні. На самому початку утворення пінки додайте 1 чайну ложку напівсухого шампанського, з якого вже вийшов газ. Каву зніміть із вогню, коли кавова піна стане масивною. |
Складники:
200 г полуниці збити в блендері 200 г морозива (білий пломбір) 2 ст. л. цукру 300 г молока Декілька хвилин збивати в блендері. |
Складники:
750 г натурального йогурту або кефіру 200 г свіжих або заморожених ягід 4 ст.л. цукру - пудри Приготування: Всі складники збити блендером до утворення піни, охолодити протягом години, приркасити цілими ягодами і листочками м'яти. |
Складники:
1 банан 1 ч.л. меду 1 ч.л. арахісового масла 150 молока Приготування: Банан порізати кубиками, додати решту складників і збити у блендері або міксером до утворення стійкої піни.. |
Складники:
2 банани 0,5 л натурального йогурту 250 г вершкового або молочного морозива кружальця лимону, листочки м\'яти Приготування: Банани порізати шматочками і збити у блендері разом з йогуртом і морозивом. Подавати у бокалах, прикрасивши кружальцями лимону і листочками м'яти. |
Складники:
500 г замороженої або свіжої чорниці 3 скл молока 250 г морозива 2 ківі Приготування: Заморожену чорницю (або перебрану свіжу) збити у блендері разом з морозивом і молоком до утворення стійкої піни. Ківі почистити, порізати кубиками і викласти у бокали, залити збитою сумішшю і прикрасити листочками м'яти. Подавати з ложечкою. |
Cкладники:
2 зубчики часнику 1/4 ч.л. солі 1 жовток 1 скл оливкової олії лимонний сік до смаку Приготування: Часник розтерти з сіллю. Додати жовток до часникової маси і, неперервно збиваючи, по краплині, вливати олію. Коли соус загусне, влити лимонний сік. |
Складники:
2 огірка 0,5 л густого натурального йогурту 4 - 5 зубчиків часнику 2 ст. л. оливкової олії 1 ст.л. винного оцту зелень кропу, сіль, перець Приготування: Огірок натерти на мілкій тертці і злити сік, часник почистити і вичавити через прес, зелень дрібно посікти. Змішати огірок, часник, кріп, йогурт, олію, оцет, сіль і перець. Охолодити. Подавати до страв з м'яса або птиці, а також з пітою або тіропітою. |
Складники:
200 г майонезу 1 ст.л. каперсів 1 ст.л. зелених оливок без кісточок 2-3 огірочка-пікулі Приготування: Каперси, оливки і пікулі дрібно посікти, додати в майонез і ретельно змішати. Примітки: Спробуйте приготувати цей соус на основі домашнього майонезу. |
Складники:
50 г базиліку 50 г сиру Пармезан 3 ст.л. кедрових горішків 100 мл оливкової олії 2-3 зубця часнику дрібка солі Приготування: В блендер покласти крупно нарізаний часник, зелень, сир, горіхи, олію. Трохи досолити (майте на увазі, Пармезан досить солоний). Все це подрібнити до однорідної маси. |