Берете ту кількість розчинної кави, яку звичайно витрачаєте на чашку, і заливаєте мінеральною газованою водою. Природно, п'єте холодним, можна додати лід. Дуже добре освіжає в спеку.
|
Щоб приготувати каву по цьому рецепту Вам знадобиться міксер, а також: 1 кава 2 вино 3 цукор 4 кориця 5 цедра лимона й апельсина.
Змішайте 200 мл холодної звареної кави із двома столовими ложками вина або портвейну й половиною чайної ложки цукру. Суміш збивайте до отримання однорідної маси. Потім додайте в збиту суміш корицю, подрібнену цедру лимона й апельсина і збийте ще раз. Подавайте напій у високих келихах для чаю або у фужерах для вина.
|
Для приготування цього рецепту Вам знадобляться: - 4 чайні ложки добре змеленої кави - 1/4 столової ложки молока - 1 яєчний жовток - 1 чайна ложка згущеного молока - 1 столова ложка цукру - небагато коньяку - вершки
Залийте каву чашкою киплячого молока. Потримайте під кришкою 5 хвилин на слабкому вогні. Після охолодження процідіть і збийте з вершками, яєчним жовтком, згущеним молоком і цукром.
Готовий напій остудіть в холодильнику. Подавайте каву в склянках, додавши небагато коньяку.
|
На 16 порцій Вам знадобляться: – 150 г кавових зерен – 50 г горіха пекан – 15-20 мл екстракту апельсина
Смажте горіхи пекан на листі в духовці при температурі 160°С на протязі 10 хвилин. Можна присмажити горіхи й на сковороді, але в цьому випадку їх треба постійно помішувати й стежити, щоб вони не пересмажились.
Потім змішайте кавові зерна з горіхами. Вам залишається тільки змолоти їх.
Заваріть каву, як звичайно, з розрахунку 1 столова ложка з верхом кавово-горіхової суміші на 140-грамову чашку кави.
На той момент, коли будете заливати суміш гарячою водою, додайте екстракт апельсину - приблизно 1 мл на чашку напою.
Напій треба готувати трохи довше, ніж звичайну каву - щоб вода проникнула в частки горіха.
Цей рецепт відмінно підходить для приготування кави у фільтраційній кавоварці, у френч-пресі, у турці, але не в еспрессо-машині.
|
Для приготування цього рецепту Вам будуть потрібні:
- чорна кава - 14г; - вода - 125г; - лимон - 1/2 шт.; - мед - 10г.
Зварити чорну каву. Процідивши, рідину розмішати з лимонним соком і медом, розлити в підігріті чашки й відразу подати до столу.
|
Для приготування кави по цьому рецепту Вам знадобиться: - одна подвійна чоpна кава (12 г.) - одне яйце - одна столова ложка ванільного цукру - одна столова ложка збитих вершків і мелена кава (для прикраси).
Перемішайте - вручну або в міксері - усі компоненти. Суміш вилийте в чашку і прикрасьте збитими вершками. Звеpху посипте меленою кавою.
|
На 4 порції кави по цьому рецепту Вам знадобиться: - 50 г натуральної кави - 4 склянки води - 80 г цукру - 4 чайні ложки сметани
Засипте в кавник мелену каву, налийте води й поставте на вогонь. Як тільки кава почне підніматися, зніміть із вогню й дайте напою настоятися. У чашку спочатку покладіть 1 чайну ложку сметани, додайте цукор, розмішайте і обережно влийте каву. Трохи почекайте і подавайте. Приємного апетиту!
|
Для приготування кави «leche-leche» Вам буде потрібно: - кава - згущене молоко - лікер - цедра лимона - молоко - кориця.
Налийте в чашку згущене молоко, додайте туди лікер, молоко й свіжозварену каву. Посипте зверху корицею.
Таку каву подають і п'ють на всіх островах Канарського архіпелагу.
|
Для приготування двох порцій кави «AU LAIT» Вам знадобиться:
- 0,5 склянки молока - 0,5 склянки молока й вершків - 6 стручків кардамону - 1 чашка охолодженої міцної кави
У каструлі змішайте молоко, молоко з вершками, цукор, кардамон. Доведіть до кипіння. Готуйте, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Остудіть. Процідіть суміш через дрібне ситечко в невеликий глечик, додайте каву і остудіть напій, накривши кришкою, протягом 20 хв.
Каву подайте в келихах, наповнених льодом.
|
Для приготування однієї порції кави «Амарето» Вам знадобиться: - очищений мигдаль - колумбійська кава - кава італійського обсмаження
Покладіть мигдальні горішки на лист і присмажуйте протягом 10 хвилин, поки вони не стануть коричневого кольору. Ретельно перемішайте їх з кавовими зернами і змеліть відповідно до інструкції вашої кавоварки.
Зваріть каву з розрахунку - 1 ст. ложка приготовленої суміші на 140-грамову чашку води. Покладіть суміш у кавовий фільтр. До киплячої води додайте 0,5 ч. ложки мигдального екстракту (на 8-12 чашок кави). Далі заварюйте каву як звичайно.
|
Каву «Офламерон» можна приготувати з різних сортів кави.
Якщо Ви надаєте перевагу каві кислуватих сортів, Вам буде потрібно:
- 50-60 г нехлорованої води - 1 чайна ложка кави дрібного помелу - 1 чайна ложка напівсолодкого шампанського
Додайте каву в теплу воду. Суміш нагрійте на помірному вогні. На самому початку утворення пінки додайте 1 чайну ложку напівсолодкого шампанського, з якого вже вийшов газ. Зніміть каву з вогню, коли кавова піна стане масивною.
Якщо Ви віддаєте перевагу каві гіркуватих сортів, Вам буде потрібно:
- 50-60 г нехлорованої води - 1 чайна ложка кави дрібного помелу - ванілін - 1 чайна ложка напівсухого шампанського
Перед тим, як набрати в ложку каву, занурте її у воду з ваніліном. Додайте каву в теплу воду. Суміш нагрійте на помірному вогні. На самому початку утворення пінки додайте 1 чайну ложку напівсухого шампанського, з якого вже вийшов газ. Каву зніміть із вогню, коли кавова піна стане масивною.
|
Складники:
200 г полуниці збити в блендері 200 г морозива (білий пломбір) 2 ст. л. цукру 300 г молока
Декілька хвилин збивати в блендері.
|
Складники: 750 г натурального йогурту або кефіру 200 г свіжих або заморожених ягід 4 ст.л. цукру - пудри
Приготування:
Всі складники збити блендером до утворення піни, охолодити протягом години, приркасити цілими ягодами і листочками м'яти.
|
Складники: 1 банан 1 ч.л. меду 1 ч.л. арахісового масла 150 молока
Приготування: Банан порізати кубиками, додати решту складників і збити у блендері або міксером до утворення стійкої піни..
|
Складники: 2 банани 0,5 л натурального йогурту 250 г вершкового або молочного морозива кружальця лимону, листочки м\'яти
Приготування: Банани порізати шматочками і збити у блендері разом з йогуртом і морозивом. Подавати у бокалах, прикрасивши кружальцями лимону і листочками м'яти.
|
Складники: 500 г замороженої або свіжої чорниці 3 скл молока 250 г морозива 2 ківі
Приготування: Заморожену чорницю (або перебрану свіжу) збити у блендері разом з морозивом і молоком до утворення стійкої піни. Ківі почистити, порізати кубиками і викласти у бокали, залити збитою сумішшю і прикрасити листочками м'яти. Подавати з ложечкою.
|
Cкладники: 2 зубчики часнику 1/4 ч.л. солі 1 жовток 1 скл оливкової олії лимонний сік до смаку
Приготування: Часник розтерти з сіллю. Додати жовток до часникової маси і, неперервно збиваючи, по краплині, вливати олію. Коли соус загусне, влити лимонний сік.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
325
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 2 огірка 0,5 л густого натурального йогурту 4 - 5 зубчиків часнику 2 ст. л. оливкової олії 1 ст.л. винного оцту зелень кропу, сіль, перець
Приготування: Огірок натерти на мілкій тертці і злити сік, часник почистити і вичавити через прес, зелень дрібно посікти. Змішати огірок, часник, кріп, йогурт, олію, оцет, сіль і перець. Охолодити. Подавати до страв з м'яса або птиці, а також з пітою або тіропітою.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
321
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 200 г майонезу 1 ст.л. каперсів 1 ст.л. зелених оливок без кісточок 2-3 огірочка-пікулі
Приготування: Каперси, оливки і пікулі дрібно посікти, додати в майонез і ретельно змішати.
Примітки: Спробуйте приготувати цей соус на основі домашнього майонезу.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
357
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 50 г базиліку 50 г сиру Пармезан 3 ст.л. кедрових горішків 100 мл оливкової олії 2-3 зубця часнику дрібка солі
Приготування: В блендер покласти крупно нарізаний часник, зелень, сир, горіхи, олію. Трохи досолити (майте на увазі, Пармезан досить солоний). Все це подрібнити до однорідної маси.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
273
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 1 скл молока або вершків 1 скл бульйону 1 лавровий лист 4 ст.л. вершкового масла 3 ст.л. борошна сіль, духмяний перець
Приготування: Лавровий лист і кілька горошин духмяного перцю залити бульйоном, скип'ятити і процідити. Борошно обсмажити у розпущеному маслі. Постійно помішуючи, влити бульйон, а потім невеликими порціями додати вершки або молоко. Посолити і варити, помішуючи, поки соус набуде консистенції густої сметани.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
298
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 100 г вершкового масла 1 ст.л. борошна 75 г бульйону 1 скл вершків або молока сіль
Приготування: Борошно обсмажити у розпущеному маслі. Постійно помішуючи, влити бульйон, а потім невеликими порціями додати вершки або молоко. Посолити і варити, помішуючи, поки соус набуде консистенції густої сметани.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
275
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 2 картоплини 1 скл кефіру 1 ст.л. хмелі-сунелі 3 зубчика часнику сіль
Приготування: Картоплю відварити у мундирі, вистудити і розтерти в пюре. Влити кефір і вимішати до однорідної маси. Соус має мати консистенцію густої сметани, якщо надто густий, то норму кефіру слід збільшити. Додати вичавлений часник, хмелі-сунелі, посолити і ще раз ретельно перемішати.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
302
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 1 кисле яблуко 2 ст.л. лимонного соку 400 г кисломолочного сиру 2 ст.л. готового хріну з оцтом (консервованого білого) сіль, перець
Приготування: Сир протерти крізь сито. Яблуко натерти на дрібній тертці, додати сир, хрін, лимонний сік, сіль і перець. Все ретельно перемішати.
Примітки: Для особливої пікантності можна додати 0,5 ч.л. цукру.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
273
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 1 буряк 2 кореня хріну 200 г майонезу 1 ч.л. оцту 1 ст.л. цукру сіль, перець
Приготування: Буряк відварити у мундирі, почистити разом з хроном. Підготовлені овочі натерти на мілкій тертці, додати майонез, сіль, перець, оцет і цукор і все ретельно вимішати.
Опис: Цей соус найкраще паcує до заливних страв і до м'яса.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
310
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 200 г журавлини 100 г апельсинового соку 1 ст.л. цукру 3 ст. л. дрібно натертого хріну 100 мл кип\'яченої води сіль
Приготування: Журавлину перебрати, просити, притрусити цукром і залити сумішшю апельсинового соку і води. Довести соус до кипіння і варити 4-5хв. Проварену масу охолодити і збити у блендері, посолити, додати натертий на дрібній тертці хрін і залишити на кілька годин у холодильнику.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
336
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 1 авокадо 2 ст.л. сметани 2 зубчики часнику сіль, перець, зелень кропу
Приготування: Авокадо розрізати навпіл, вийняти кісточку. М'якоть авокадо вибрати ложкою, розтерти зі сметаною, вичавленим часником, дрібно січеною зеленню кропу і сіллю. Збити у блендері до кремоподібного стану.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
341
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 1 авокадо 50 г вершків сіль, білий перець
Приготування: Авокадо розрізати навпіл, вийняти кісточку. М'якоть авокадо вибрати ложкою і збити у блендері з вершками. Посолити і поперчити.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
256
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 200 г майонезу 100 г томатної пасти 5 зубчиків часнику 200 мл холодної кип\'яченої води 1 ст.л. сухої аджики 1 ст.л. хмелі-сунелі 1 ст.л. оцту 2 ст.л. цукру сіль
Приготування: Старанно змішати майонез, томатну пасту і воду, посолити, додати аджику, хмелі-сунелі, вичавлений часник, цукор і оцет.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
274
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 1 авокадо 1 ст.л. мелених волоських горіхів 1 зубчик часнику 1 ст.л. майонезу сіль, зелень
Приготування: Авокадо розрізати навпіл, вийняти кісточку. М'якоть авокадо вибрати ложкою, додати горіхи, вичавлений часник, дрібно січену зелень, сіль і майонез. Все збити блендером до кремоподібного стану.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
286
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 2 плавлені сирки 1 помідор 1 болгарський перець 75 мл натурального йогурту 1 зубчик часнику сіль, перець, зелень
Приготування: Сирки натерти на мілкій тертці і змішати з вичавленим часником, січеною зеленню і натуральним йогуртом. Перець запекти в духовці і почистити від шкірки і насіння. Помідор облити кип'ятком і почистити від шкірки. Протерти крізь густе сито перець і помідор і додати у сирну масу. Соус посолити, поперчити і старанно перемішати.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
255
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 250 мл натурального йогурту 2 малосольних огірка 2 зубчики часнику сіль, перець, м\'ята
Приготування: М'яту, часник і огірки дрібно посікти. М'яту розтерти з часником, сіллю і перцем, влити йогурт, додати огірок і все ретельно перемішати.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
248
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 250 мл майонезу 100 мл натурального йогурту 2 ст.л. лимонного соку 2 ч.л. готової міцної гірчиці 2 зубчики часнику сіль, перець, зелень
Приготування: Майонез змішати з йогуртом, додати лимонний сік, гірчицю, сіль, перець, виичавлений часник і січену зелень.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
272
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 3 жовтки 2 скл оливкової олії 1 ч.л. гірчичного порошку сік 1/2 лимону цукор, сіль
Приготування: Яєчні жовтки розтерти, додаючи по краплині оливкову олію. Коли маса почне густіти, олію можна лити тоненькою цівкою, не припиняючи збивання (збивати слід постійно в одному напрямку). Олію слід додавати доти, поки соус не перестане її вбирати. Додати лимонний сік, гірчичний порошок, посолити і поцукрувати до смаку.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
303
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Складники: 2 зубчики часнику 200 г майонезу 1 пучок зелені 0,5 ч.л. солодкої паприки 0,5 ч.л. карі дрібка пекучого червоного перцю
Приготування: Часник вичавити через прес, зелень дрібно посікти, додати майонез, каррі, солодку і гірку паприку. Все ретельно розмішати.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
269
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
|
Інгредієнти:
Апельсин 1 шт Цукор коричневий 100 г Мед 1 ст.л.
Кориця (мелена) 1 ч.л.
Спосіб приготування:
З апельсина видавлюємо сік. З'єднуємо з цукром, медом та корицею. Ретельно розмішуємо.
Категория:
Соуси
|
Просмотров:
244
|
Добавил:
GERA23
|
Дата:
28.09.2012
|
| |