Складники: 0,5 кг кисломолочного сиру 3 - 4 ст.л. борошна 2 - 3 ст.л. цукру 1 пакетик ванільного цукру 3 ст.л. родзинок 1 яйце дрібка солі, рослинна олія для обсмажування
Приготування: Сир протерти крізь сито, додати просіяне борошно, збите яйце, сіль, цукор і ванільний цукор і замісити тісто, наприкінці додати промиті і просушені родзинки і ще раз замісити. Сформувати з тіста кулю, загорнути у харчову плівку і залишити в холодильнику на 30хв. З охолодженого тіста сформувати кружальця товщиною 2-3см, запанірувати їх у борошні і обсмажити в олії до золотистого кольору. Подавати зі сметаною або джемом.
|
Складники: 1 кг кисломолочного сиру 100 г тертого чорного шоколаду 150 г цукру 1 скл вершків (30% жирності) 100 г вершкового масла січений мигдаль
Приготування: Сир протерти крізь густе сито, додати розм'якшене масло, цукор і шоколад і вимішувати, поки суміш не стане однорідною. Вершки збити на густу піну, додати до сиру і обережно вимішати зверху вниз. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 24 годин. Паску викласти на тарілку і оздобити січеним мигдалем.
|
Складники: 1 л вершків 10 яєць 4 скл сметани 0,5 скл цукру-пудри 100 г січених горіхів 100 г ізюму 100 г цукатів ванілін, лимонна цедра
Приготування: Яйця збити зі сметаною, влити вершки і, неперервно помішуючи, прогрівати, поки суміш не почне звертатися. Сито застелити кількома шарами марлі і процідити суміш, потім додати цукор, цукати, промитий ізюм, горіхи, все старанно вимішати і покласти під прес на добу (можна і на 1,5).
|
Складники: 200 г густої сметани 100 г цукру 150 г вершкового масла 2 яйця 1 кг кисломолочного сиру ванільний цукор, ізюм
Приготування: Сир протерти крізь сито і змішати з цукром. Масло розтерти з 1 яйцем і сметаною, на повільному вогні довести до кипіння. Гарячу суміш влити в сир з цукром і старанно все розтерти. Вистудити і додати 1 яйце, ізюм і ванільний цукор, все ще раз розмішати. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 1-2 дні. Паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.
|
Складники: 1 кг кисломолочного сиру 4 жовтки 1 скл. цукру-пудри 0,5 скл. вершків 150 г вершкового масла 2 пакетика ванільного цукру 200 - 300 г цукатів
Приготування: Цукати подрібнити. Жовтки розтерти з цукром на водяній бані. Сир двічі протерти крізь густе сито, додати розм'якшене масло, жовтки, ванільний цукор і ретельно розтерти все разом. Влити вершки, всипати цукати (залишити трохи цукатів для оздоблення) і ретельно перемішати. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Паску викласти на тарілку і оздобити рештою цукатів.
|
Складники: 1,5 кг кисломолочного сиру 200 г вершкового масла 3 скл цукру 9 жовтків 1 скл густої сметани 100 г родзинок 100 г смаженого мигдалю 0,5 лимона цукати для оздоблення
Приготування: Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром до утворення пухкої маси, по одному додаючи жовтки. Сир двічі протерти крізь сито і старанно змішати з масляно-жовтковою сумішшю. Родзинки промити і обсушити, мигдаль подрібнити, лимонну цедру натерти на мілкій тертці і все додати у сирну масу. Сметану збити і ввести в суміш. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Готову паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.
|
Складники: 1 кг кисломолочного сиру 100 г цукру 4 ст.л. меду 8 круто зварених жовтків 150 г вершкового масла 150 г густої сметани цукати
Приготування: Сир протерти крізь сито і вимішати зі сметаною. Жовтки розтерти з цукром, маслом і медом до утворення однорідної пухкої маси. Яєчну суміш потроху додавати до сиру зі сметаною ретельно розтираючи. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.
|
Складники: 1 кг кисломолочного сиру 150 г цукру 150 г вершкового масла 1 жовток 100 г вершків (30% жирності) ванільний цукор, ізюм
Приготування: Сир протерти крізь густе сито, додати розм'якшене масло, цукор, жовток, ванільний цукор і ретельно розтерти все разом. Влити вершки, всипати ізюм і ще раз вимішати. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.
|
Складники: 500 г кисломолочного сиру 12 жовтків із зварених круто яєць 400 г цукру 400 г вершкового масла ванільний цукор, ізюм
Приготування: Жовтки і сир протерти крізь густе сито, додати розм'якшене масло, цукор, ванільний цукор і ретельно розтерти все разом. Всипати ізюм і все вимішати. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.
|
Складники: 250 г кисломолочного сиру 1 цвітна капуста (масою близько 400 г) 3 картоплини 4 яйця 5 ст.л. сметани 200 г молока 100 г твердого сиру 1 ст.л. вершкового масла 1 ст.л. манної крупи сіль, перець, сушений майоран
Приготування: Картоплю відварити, капусту розібрати на суцвіття, залити водою і теж відварити (10-12 хв). З картоплі, капусти і молока приготувати пюре. В готове овочеве пюре додати збиті яйця, сметану, протертий крізь сито кисломолочний сир і майоран, посолити, поперчити і ретельно вимішати. Форму змастити маслом, посипати манкою, викласти сирну масу, посипати тертим твердим сиром і запікати при 170 градусах близько години.
|
Складники: 0,5 кг кисломолочного сиру 200 г твердого сиру 2 - 3 яйця 0,5 кг шампіньонів 2 цибулини 3 ст.л. вершкового масла сіль, перець
Приготування: Цибулю порізати кубиками і обсмажити в половині масла, додати дрібно порізані гриби (попередньо почищені) і смажити близько 10 хв. Кисломолочний сир протерти через сито або змолоти на м'ясорубці, додати натертий на дрібній тертці твердий сир (2 ст.л. залишити), збиті яйця, сіль, перець і охолоджені гриби. Все ретельно перемішати. Форму змастити маслом (можна посипати сухарями), викласти сирну масу, посипати залишками тертого сиру і випікаємо при 170-180 градусах 50-60хв.
|
Складники: 1 кг м\'якоті гарбуза 0,5 кг кисломолочного сиру 1 скл молока 4 ст.л. цукру 4 ст.л. картопляного крохмалю 3 яйця 1 ст.л. лимонної цедри дрібка солі, вершкове масло
Приготування: Гарбузову м'якоть порізати кубиками, залити водою так, щоб покрила шматочки гарбуза, відварити до м'якості, відцідити і протерти крізь сито або збити блендером. Крохмаль розчинити в молоці, яйця збити з цукром, сир протерти крізь сито. Змішати разом сир, м'якоть гарбуза, яйця, молоко, сіль і цедру. Викласти сирну масу у змащену вогнетривку форму, поверхню покрити шматочками масла і запікати при 180 градусах близько години. Подавати запіканку теплою притрусивши цукром-пудрою.
|
Складники: 0,5 кг цукіні 0,5 кг гарбуза 300 г кисломолочного сиру 200 г твердого сиру 100 мл сметани (або натурального йогурту) 5 яєць 1 ст.л. кмину сіль, перець, сушений майоран, рослинна олія, вершкове масло
Приготування: Гарбуз і цукіні викласти на змащений лист (шкіркою донизу), скропити олією і запекти в духовці при 180 градусах до м'якості. Вистудити і порізати пластинами. Твердий сир натерти на крупній тертці. Яйця збити. Кисломолочний сир протерти крізь сито. Змішати сир, кисломолочний сир, яйця, сметану. Посолити, поперчити, додати кмин і майоран. Викласти шарами: сирна маса - цукіні - сирна маса - гарбуз - сирна маса - цукіні - і т.д. Поверхню полити розтопленим вершковим маслом і запікати при 180 градусах близько години.
|
Складники: 400 г кисломолочного сиру 150 г твердого сиру 100 г вершкового масла 2 яйця 1 ч.л. солодкої паприки 1 ст.л. сметани сіль, панірувальні сухарі
Приготування: Кисломолочний сир протерти через сито або змолоти на м'ясорубці, додати натертий на дрібній тертці твердий сир, яйця, розм'якшене масло (1 ст.л. залиште для змащення форми), паприку і сіль і все ретельно вимішайте. Форму змастіть маслом, посипте сухарями, викладіть сирну масу, розрівняйте поверхню і змастіть сметаною. Випікайте при 180 градусах до золотистої шкірочки (50-60хв).
|
Складники: 1 кг кисломолочного сиру 200 г вершкового масла 4 жовтка 1 скл цукру ванілін на кінчику ножа 150 г сухофруктів 50 г горіхів цукати або консервовані фрукти для оздоблення
Приготування: Сир протерти крізь густе сито і ретельно розтерти з розм'якшеним вершковим маслом. Жовтки розтерти з цукром і додати в сирну масу, ще раз ретельно розмішати. Одержану масу перекласти у каструльку (з нержавійки або вогнетривкого скла) і варити 7-8хв на маленькому вогні, неперервно помішуючи (необхідно слідкувати, щоб маса не закипіла). Коли маса стане однорідною, зняти з вогню і злегка охолодити. В теплу масу додати різані горіхи і сухофрукти і перемішати. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Готову паску викласти на тарілку і оздобити цукатами або консервованими фруктами.
|
Складники: 2 яйця 2 підсмажені тости 50 г твердого сиру 2 ч.л. вершкового масла 2 ст.л. оцту сіль
Приготування: В каструлю налити 2л води, посолити, влити оцет і довести до кипіння. В киплячу воду вибити яйця і варити 3 хвилини. Яйця вийняти шумівкою і викласти на тости. Посипати тертим сиром, полити розтопленим маслом і запекти протягом 3хв в сильно нагрітій духовці.
|
Складники: 2 яйця 1 помідор 2 скибки шинки 1 ч.л. вершкового масла сіль, перець, сушений базилік 2 ст.л. оцту
Приготування: Помідор розрізати навпіл, посолити, поперчити, посипати базиліком і запекти до м'якості (але слідкувати, щоб при запіканні помідори не потріскались). У каструлю налити 2л води, посолити, влити оцет і довести до кипіння. В киплячу воду вибити яйця і варити 3 хвилини. Яйця вийняти шумовкою і викласти на запечені помідори, полити розтопленим маслом, накрити скибочками шинки і покласти в сильно нагріту духовку ще на 2-3 хвилини.
|
Складники: 400 г пшеничного хліба 4 яйця 100 г шинки 1 цибулина 1 ч.л. негострої гірчиці рослинна олія сіль, перець, зелень петрушки
Приготування: З хліба зрізати скоринку, розрізати на 4 брусочка. Гострим ножем вирізати серединку кожного шматочка (не прорізаючи дна), сформувавши хлібні "скляночки". Кожну "скляночку" обсмажити з усіх боків в рослинній олії. Цибулю порізати кубиками, шинку - соломкою, обсмажити разом в олії, додати гірчицю і смажити ще 2-3 хв. На дно кожної "скляночки" покласти по 1 ч.л. обсмаженої начинки, зверху випустити по одному яйцю, посолити, поперчити і запекти у духовці при 200 градусах протягом 10хв. Подавати, виклавши зверху решту начинки і прикрасивши зеленню петрушки.
|
Складники: 4 яйця 200 г копченого бекону 1 ст.л. сметани 2 ст. л. молока 50 г тертого твердого сиру вершкове масло сіль, перець, зелень
Приготування: Білки відділити від жовтків (жовтки не пошкодити!!!). Бекон порізати соломкою. Збити білки з молоком, сметаною, сіллю і перцем, додати тертий сир і бекон. Керамічні формочки змастити вершковим маслом, влити білкову суміш, а зверху викласти по одному жовтку. Запікати при 170 градусах протягом 5хв. Подавати, притрусивши січеною зеленню.
|
Складники: На 1 порцію: 2 сосиски 2 яйця 1 ст.л. вершкового масла сіль, перець, зелень.
Приготування: Сосиски розрізати повздовж, але не до кінця. Розрізані кінчики вивернути і с кріпити зубочисткою, склавши у формі серця. Обсмажувати у вершковому маслі, поки сердечка не зарум'яняится з обох боків, а тоді вибити в центр кожного яйце, посолити, поперчити і підсмажити з обох боків. Готову яєшню притрусити зеленню.
|
Складники: 5 яєць 5 ст.л. мінеральної води з газом 100 г шинки 100 г тертого твердого сиру сіль, перець, зелень рослинна олія
Приготування: Яйця збити з мінеральною водою, посолити і поперчити. На розігріту сковорідку налити 2 ст.л. олії і вилити яєчну суміш. Коли омлет затягнеться, викласти шинку, сир і половину зелені і загорнути у вигляді рулета. Окремо обсмажити решта зелені на олії. Коли зелень зм'якне викласти поверх яєчний рулет і обсмажити з усіх боків, порізати на шматочки і подавати зі свіжими овочами.
|
Складники: 6 яєць 100 г твердого сиру 300 г копченого лосося 2 ст. л. майонезу 2 шт цибулі-порею сіль, перець вершкове масло
Приготування: У яєць відділити білки від жовтків, жовтки розтерти з сіллю, перцем і маонезом, білки збити на круту піну з дрібкою солі і обережно перемішати з жовтками і кубиками копченого лосося. На вершковому маслі підсмажити до прозорості кільця цибулі-порею (білої частини), влити яєчну суміш і потримати на вогні 3-4 хвилини (на маленькому вогні). Посипати тертим твердим сиром і переставити в духовку, запікати до рум'яної шкірочки. Подавати, посипавши зеленню.
|
Складники: 6 яєць 300 г макарон 4 помідора 2 сосиски 100 г моцарели рослинна олія сіль, перець, зелень
Приготування: Яйця збити з сіллю і вилити на розігріту сковорідку з 2 ст.л. олії, обсмажити омлет. Макарони відварити до готовності у підсоленій воді. Сосиски і моцарелу порізати кружальцями, помідори - шматочками, зелень посікти. Змішати разом макарони, сосиски, зелень, все поперчити. На змащений лист викласти омлет, зверху - макарони, покрити все шматочками помідор і моцарели. Запікати при 220 градусах 10-15хв.
|
Складники: 4 яйця 75 мл молока 100 г твердого сиру 1 зубчик часнику сіль, перець, зелень 2 ст.л. вершкового масла
Приготування: В яйцях відділити білки від жовтків. Білки збити на піну з сіллю. Жовтки збити з молоком і перцем, додати білкову піну і обережно перемішати. Сир натерти на крупній тертці, зелень і часник мілко посікти. В омлетну суміш додати сир, зелень і часник і все обсмажити у вершковому маслі.
|
Складники: 0,5 кг філе хека 5 яєць 100 мл молока 2 ст.л. борошна сіль, перець, зелень, рослинна олія
Приготування: Філе хека порізати мілко, посолити і посипати борошном. Обсмажити в олії до золотистого кольору. Яйця збити з молоком, додати зелень, посолити, поперчити. Залити яєчною сумішшю рибу і смажити, поки омлет не загусне.
|
Складники: 4 яйця 4 ст.л. молока 1 ч.л. борошна 1 морквина 1 корінь селери 1 корінь петрушки 1 болгарський перець сіль, перець, дрібка меленої солодкої паприки, зелень рослинна олія вершкове масло
Приготування: Овочі вимити, почистити, порізати дрібною моломкою і, помішуючи, обсмажити в розігрітій олії до готовності. Яйця збити з молоком, борошном, сіллю і перцем. На сковорідці розтопити вершкове масло, вилити омлетну суміш і обсмажити омлет з обох боків. На одну половину готового омлета викласти обсмажені овочі, накрити другою половиною і подавати, притрусивши свіжою січеною зеленню.
Час приготування: 1 год 15 хв
|
Складники: 1 куряча грудка 2 болгарських перця 1 цибулина 2 ч.л. майонезу 2 зубчики часнику 0,5 ч.л. каррі 4 яйця 4 ст.л. мінеральної газованої води сіль, перець, зелень, рослинна олія
Приготування: Філе порізати дуже тонкими смужками, посипати каррі, додати майонез, все перемішати і залишити на 15-20 хв. Цибулю і перець почистити, помити і порізати (цибулю - півкільцями, перець - соломкою). Обсмажити овочі в розігрітій олії протягом 6-7хв на сильному вогні, додати промариноване філе і смажити ще 5 хв, неперервно помшуючи. Після цього зменшити вогонь, накрити покришкою сковорідку і тушкувати все ще 5хв. Яйця збити з сіллю, перцем і мінеральною водою, залити сумішшю овочі з м'ясом і готувати омлет під покришкою, поки яйця не згорнуться. Подавати, притрусивши зеленню.
Час приготування: 1 год 15 хв
|
Складники: 1 скл консервоаного горошку 1 скл консервованої кукурудзи 2 помідора 1 болгарський перець 150 г шинки або вареної ковбаси 8 яєць 4 ст.л. молока сіль, перець, зелень
Приготування: Кукурудзу і горошок відцідити, шинку (ковбасу), перець і помідори порізати крупними кубиками, зелень дрібно посікти. Всі складники посолити, поперчити і перемішати. Яйця збити з молоком, дрібкою солі і перцю. Форму для випікання змастити олією, викласти овочеву суміш і залити збитими яйцями. Випікати при 200 градусах протяягом 20хв.
Час приготування: 1 год 15 хв
|
Складники: 5-6 картоплин середнього розміру 4 болгарських перця 4 яйця 4 ст.л. холодної води сіль, перець, зелень, рослинна олія
Приготування: Картоплю порізати кбиками і обсмажити до золотистого кольору в олії. Додати порізаний соломкою перець, посолити, поперчити і обсмажувати, поки перець не підсмажиться. Яйця збити з молоком і сіллю, залити сумішшю овочі і смажити, накривши кришкою, поки омлет не загусне. Готовий омлет посипати зеленню.
| |