Главная » 2012 Август 29 » Ванільний мусс з яблучним гарніром
21:23 Ванільний мусс з яблучним гарніром | |
Складники: 4 яйця 0,5 скл цукру-пудри 2 стручка ванілі або 1 пакетик (2 г) ваніліну 2 ст.л. лимонного соку 100 мл ванільного лікеру 1 скл вершків з жирністю не менше 30% 15 г швидкорозчинного желатину 50 мл гарячої кип\'яченої води Для гарніру: 0,5 кг кислих яблук 4 - 5 ст.л. цукру сік 1 апельсина 2 ст.л. вершкового масла кориця на кінчику ножа Приготування: Приготувати мусс: желатин розчинити у гарячій воді і охолодити до кімнатної температури. Яйця збити з мякоттю ванільних стручків (або ваніліном), цукром-пудрою і лимонним соком на пишну піну. Не припиняючи збивання, влити лікер. До маси додати желатин, вилити у форму і залишити у холодильнику. Вершки збити на круту піну. Коли яєчна суміш почне застигати, додати збиті вершки і обережно вимішати. Викласти мусс у креманки і залишити в холодильнику до повного застигання. Приготувати гарнір: яблука порізати скибочками, притрусити цукром і корицею і полити соком. Масло розтопити і тушкувати у ньому підготовлені яблука протягом 5-7хв. Яблучний гарнір охолодити і викласти на мусс. | |
|
Всего комментариев: 0 | |